Hrvatska gospodarska komora primila prve zahtjeve za ispis iz članstva: Napravite to i vi!

Foto: Index

"NE VIDIM smisla. Zašto bih ja sponzorirao rad Hrvatske gospodarske komore? Zašto? Pa radije bih dao novac prosjaku kraj puta nego HGK", rekao je danas Darko Bavoljak iz tvrtke Art de Facto, koji je pokrenuo inicijativu protiv obveznog plaćanja članarine HGK-u. Naime, on je danas predao i formalni zahtjev za prekid obveznog članstva u HGK na temelju usmenog pojašnjenja iz Porezne uprave.

Bavoljak te još dvoje poduzetnika učinilo je to danas s dva 2 potpisana i žigom ovjerena zahtjeva za prestankom članstva u HGK. Potvrda da je zahtjev predan HGK bit će predana Poreznoj upravi na daljnje postupanje.

Podsjetimo, Porezna Uprava obavijestila je Bavoljaka kako će pokrenuti postupak ovrhe ako u roku od osam dana ne plati 815 kuna zaostale članarine prema Komori. Bavoljak je u žalbi Poreznoj upravi napisao da njegova tvrtka nikada nije dobrovoljno pristupila članstvu u Hrvatskoj gospodarskoj komori te nije koristila, a niti želi koristiti njihove usluge. Porezna uprava obustavila je ovrhu na plaćanje članarine HGK,  a telefonskim putem obavijestili su Bavoljaka da mora poslati dopis Hrvatskoj gospodarskoj komori da ne želi plaćati članarinu."To sam danas i napravio. ", rekao je Bavoljak. Svoj zahtjev predao je danas i Goran Kabić koji je direktor u informatičkoj tvrtki Matik d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Predao sam zahtjev za ukidanjem prisilnog članstva u HGK. Razlozi su vrlo jednostavni počevši od toga da je članstvo prisilno te ne postoji izbor. Naravno vrlo je bitno je da se taj novac kojeg smo prisilno uplaćivali trošio nenamjenski", kaže Kabić dodajući kako novo vodstvo u Komori neće toga puno promijeniti jer je riječ o samom sustavu.  

 
 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara