Hrvatska poslala Program za ruralni razvoju u Europsku komisiju

Hrvatska poslala Program za ruralni razvoju u Europsku komisiju

 Ilustracija: samobor.hr

MINISTARSTVO poljoprivrede jučer je Europskoj komisiji uputilo na usvajanje Program ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Program ruralnog razvoja, na kojem je Ministarstvo radilo dulje od godine i pol dana, trebao bi biti prihvaćen najkasnije do 15. siječnja 2015. godine.

U Ministarstvu poljoprivrede su svjesni da njihova verzija vjerojatno neće biti bezuvjetno prihvaćena, a prve komentare iz EK očekuju do kraja kolovoza.
 
Do tada,  Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja, objavit će  natječaje za nekoliko mjera Programa.
 
Prvo će biti objavljen natječaj za mjeru 5 - Obnova poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti, iz koje možemo financirati obnovu velikog dijela biljnog i stočnog fonda stradalog za nedavnih katastrofalnih poplava koje su pogodile Slavoniju.
 
Potom slijedi raspisivanje natječaja za mjeru 4 – Ulaganja u fizičku imovinu i to za podmjere 4.1 i 4.2, a nakon toga i za Mjeru 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Od 2015. godine u provedbu će se uključiti i ostale mjere.
 
Ministarstvo poljoprivrede sada očekuje  posao izrade Pravilnika o provedbi svih mjera/podmjera, koji će po izradi proći proceduru Javne rasprave, a potom i biti objavljeni u Narodnim novinama.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara