Hrvatska se bori za 100 milijuna kuna: U Splitu počelo suđenje vlasniku Kosova Petrola

Hrvatska se bori za 100 milijuna kuna: U Splitu počelo suđenje vlasniku Kosova Petrola

Foto: bedriselmani.com

BEDRI SELMANI, vlasnik Kosova Petrola, pojavio se danas na splitskom Općinskom sudu u pratnji troje odvjetnika na početku suđenja za lažiranje bilance.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Selmanija da je lažirao bilancu i prikazao veću izgubljenu dobit u parnici za naknadu štete zbog nezakonite blokade Porezne uprave od 11 milijuna kuna iz sredine 90-ih.

Parnicu je Selmani dobio, no postupak se odužio pa je na kraju svota koju je vlasnik Petrola trebao dobiti dosegnula gotovo 100 milijuna kuna. Blokirana je inače bila Selmanijeva firma za prodaju voća.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selmani: Nisam kriv

Državno odvjetništvo pokušava spasiti što se spasiti da pa su protiv Selmanija poveli kazneni postupak pod optužbom da je lažno iskazao dobit. S optužnicom je bila velika muka jer je na suđenje puštena tek nakon nekoliko pokušaja. Bitnije možda za interese državnog proračuna je blokada Selmanijevih računa i imovine u visini od 75 milijuna kuna.

Selmani je danas kratko ustvrdio da je razumio optužnicu i da se ne osjeća krivim. Naveo je da radi u Upravi Kosova Petrola za plaću od dvije tisuće eura.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara