Hrvatska udruga poslodavaca: Rast BDP-a je dobar znak, trebamo reforme da ga ubrzamo

Hrvatska udruga poslodavaca: Rast BDP-a je dobar znak,  trebamo reforme da ga ubrzamo

Foto: Hina

DANAŠNJA objava rasta BDP-a u prvom kvartalu prema kojem je Hrvatska tehnički izašla iz recesije dobar je znak, ocjenjuje glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, no upozorava da bi Vlada sada trebala još odlučnije krenuti u reforme.

Nakon rasta gospodarstva od 0,3 posto u prethnodnom kvartalu, u prva tri mjeseca ove godine BDP je porastao za 0,5 posto, što znači da je rast zabilježen u dva uzastopna kvartala, što se definira kao izlazak iz recesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki rast je dobar, i sigurno je lakše poslovati u optimističnom okruženju. Očekujemo da vlada još odlučnije krene u započete reforme, i da nakon toga rast ubrzamo na 3 do 4 posto. Ovo je pokazatelj da imamo šanse.", izjavio je Majetić za Index.

Majetić je istaknuo i da je HUP partner Vladi, te da već godinama upozoravaju na iste probleme s kojima bi se sada trebalo još jače uhvatiti u koštac.

Prema prognozama Europske komisije, Hrvatska bi ove godine mogla ostvariti rast od 0,3 posto, dok se za sljedeću godinu očekuje rast BDP-a od 1,6 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara