Hrvatska udruga radničkih sindikata napala Milanovića: Vlada nema sluha za socijalni dijalog!

Foto: Hina

HRVATSKA udruga radničkih sindikata (HURS) napala je danas premijera Zorana Milanovića jer je u Hrvatskom saboru izjavio da je pogriješio što je 2010. godine potpisao peticiju za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR).

"Kako vjerovati tom čovjeku kad danas nešto tvrdi i biti siguran da s vremenskim odmakom neće opet tvrditi da je pogriješio", pita se u priopćenju HURS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milanović nije bio sam kada je potpisivao peticiju, s njim je bila svita koja se također potpisala, pa bi bilo zanimljivo čuti misle li i oni da su tada pogriješili. Osim toga, trebalo bi čuti što o tome misle članovi SDP-a od kojih je veliki broj potpisao peticiju, a dio njih su prikupljali potpise kao sindikalni aktivisti.

Također se postavlja pitanje zna li Milanović da se u prijedlogu novog ZOR-a, koji je njegova Vlada uputila u saborsku proceduru, institut produžene primjene kolektivnih ugovora regulira baš na način kako su to sindikati 2010. tražili, a što je on tada potpisao, kaže se u priopćenju.

HURS optužuje Milanovićevu Vladu da nema sluha za socijalni dijalog, jer je u saborsku proceduru poslala za radnike štetan prijedlog ZOR-a, unatoč protivljenju svih sindikalnih središnjica.

Ako prijedlog ZOR-a bude usvojen u predloženom obliku, radnicima će malo značiti kad Milanović nakon dvije-tri godine bude opet izjavio da je i u tom slučaju pogriješio, poručuje HURS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara