Hrvatski europarlamentarci u pauzi bogaćenja stigli su nas i propisno osramotiti

Screenshot: YouTube

AKO SE po jutru dan poznaje, Hrvatska je na velika vrata ušla s gafovima u Europarlament, a nisku bisera koja je započela Ingrid Antičević Marinović s legendarnim "Pipl Mast Trast As", nastavili su i drugi. Govor na sjednici vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta u veljači 2013. godine, pokazao je da ovoj SDP-ovki engleski jezik, najblaže rečeno, nije najjača strana. "Pipl Mast Trast As" postao je hit na društvenim mrežama, a govor Antičević Marinović čak je i uglazbljen da bi postao disco hit.

Antičević-Marinović na kraju se oprostila od karijere u Bruxellesu, no odlazak Dubravke Šuice i Ruže Tomašić kao i nekih drugih eurozastupnika nudio je potencijal za nastavak hrvatskih bisera i gafova.

Šamarala muškarce, a odbila glasati za ženska prava

"Možemo mi sjediti u EU parlamentu, ali odluke sigurno nećemo donositi", rekla je Tomašić još prošle godine u EU kampanji, a na kraju bi mogla svoje sjedenje dobro naplatiti i to u dva mandata.

Ova "pravašica" hvalila se kako je u Saboru da je ošamarila zastupnika kada joj je dao "nisku i degutantnu seksualnu ponudu", slabo se borila za neovisnost žena u europskom parlamentu. Tako je glasala protiv Izvješća o jednakopravnosti muškaraca i žena u kojemu se pozivalo da im se zajamči ista plaća za isti posao.

Tomašić se više kao europarlamentarac zalagala da srpska nacionalna manjina ne bi trebala dobiti pravo na ćirilicu."Ćirilica je prisutna svuda u Hrvatskoj gdje Srbi na to po zastupljenosti imaju pravo. Ali zašto bi bila ćirilica i u Vukovaru?", pitala se Tomašić koja se u posljednje vrijeme proslavila izjavom o "gostima", odnosno da je "Hrvatska za Hrvate, a svi su ostali - gosti". Dok je Željko Kerum u Split stavljao pršut na čelo, Tomašić se u Bruxellesu borila za istarski pršut.

Šuica nabija statistiku u sablasno praznoj dvorani

"Planira li Komisija poduzeti mjere kojima bi se spriječilo ponovno dovođenje Republike Hrvatske u neravnopravan položaj na ovaj način", bunila se eurozastupnica Tomašić, a ostao je zabilježen i njen govor za obranu prošeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošek u Hrvatskoj je isto star kao prošek u Italiji, a slično ime ne bi uopće trebalo smetati, jer mi isto imamo svoje porijeklo, kao i vi svoje. Hvala lijepo", govorila je Tomašić.

Dubravka Šuica s vječno neostvarenim ambicijama da postane ministrica vanjskih poslova, nabijala je u Bruxellesu prosjek svojih govora pa je HDZ službeno postao najjača hrvatska stranka po minutaži. 

Profesorica engleskog i njemačkog jezika, htjela je do kraja iskoristiti svoje potencijale, a da tema, odnosno sadržaj njenog izlaganja zapravo nije bio posebno ni bitan. Tako se Šuica na posljednjoj plenarnoj sjednici trenutnog saziva Europskog parlamenta pod točkom dnevnog reda "objašnjenje glasovanja" u sablasno praznoj dvorani javlja se za riječ 14 puta u 38 minuta. Gotovo nitko osim nje nije bio u dvorani.

Supruga ministra replicira priopćenjem!?

"HDZ-ovci su najaktivniji hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, što službena statistika nepobitno potvrđuje. Čak 360 različitih aktivnosti imala je Dubravka Šuica", stoji u HDZ-ovom priopćenju s kraja ožujka, no nakon snimke Šuice u sablasno praznoj dvorani bilo je jasno i zašto.Andrej Plenković ostat će za sada zapamćen zbog sukoba s britanskim euroskeptikom Nigelom Farageom. Naime, Farage je pozdravio Hrvate u europarlamentu i riječima da je Hrvatsku u EU doveo premijer koji je sada u zatvoru. Plenković ga je optužio za patroniziranje.

Supruga SDP-ova ministra Tihomira Jakovina reagirala je na raspravu - priopćenjem!? Sandra Petrović Jakovina u pisanom obraćanju javnosti pozvala je kolege na - ukidanje poreznih oaza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara