Hrvatski vojnici u nedjelju na Francuskom vojnom mimohodu u Parizu

Hrvatski vojnici u nedjelju na Francuskom vojnom mimohodu u Parizu

Ilustracija: MORH

EŠALON Oružanih snaga Republike Hrvatske po prvi put će sudjelovati na tradicionalnom vojnom mimohodu oružanih snaga, što će se u nedjelju održati u Parizu.

Kako su izvijestili iz MORH-a, u ešalonu OS RH sudjeluje 71 pripadnik Počasno-zaštitne bojne, dva pripadnika Hrvatske kopnene vojske, te po jedan pripadnik Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, a njima zapovijeda brigadir Dragan Basić, zapovjednik Počasno-zaštitne bojne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim opsežnih priprema u Hrvatskoj, pripadnici hrvatskog ešalona za sudjelovanje na vojnom mimohodu pripremaju se od 6. srpnja i u Francuskoj, u vojnom kampu Satory, poligonu za testiranje vozila Nexter u blizini Versaillesa, kao i u središtu Pariza.

Francuska državna televizija TF1 u vijestima je objavila kratku reportažu o početku priprema za mimohod, te posebno istaknula hrvatske vojnike koji, povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prvi put stupaju na mimohodu što se priređuje za francuski nacionalni praznik Dana Republike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara