Hrvatskog povjesničara u New Yorku metkom u glavu ubio prijatelj?

Hrvatskog povjesničara u New Yorku metkom u glavu ubio prijatelj?

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

POVJESNIČAR William Klinger je ubijen pucnjem iz vatrenog oružja u njujorškom Astoria Parku, javlja NY Daily News. Prolaznici su ga zatekli kako leži pored javnog bazena, pozvana je pomoć, no 42-godišnji Riječanin je od posljedica prostrijelne rane glave preminuo ubrzo nakon dolaska u bolnicu Elmhurst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osumnjičen za ubojstvo je američki državljanin Alexandre Bonich (49) koji je uhićen, objavila je njujorška policija na svom Twitter profilu. Bonich živi u Queensu i povezan je s kriminalnim miljeom. On i ubijeni povjesničar su bili prijatelji, navode u policiji, a prenosi talijanski Il Piccolo. Policija nije otkrila motive ubojstva, a kažu da Klinger nije opljačkan.

*SHOOTING UPDATE* Thanks to Det Rein and the 114 Squad, the perpetrator responsible for Saturdays shooting @ Astoria PK has been arrested!

— NYPD 114th Precinct (@NYPD114Pct) February 2, 2015

U SAD-u na konferenciji

William Klinger je rođen  24. rujna 1972. u Rijeci. Diplomirao je na Sveučilištu u Trstu, magistrirao na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti i doktorirao na Europskom sveučilišnom institutu u Firenci.

U svom radu Klinger se bavio novijom jugoslavenskom i hrvatskom poviješću, kao i poviješću komunizma i nacionalizma. Bio je suradnik rovinjskog Centra za povijesna istraživanja.

Povjesničar je u New Yorku bio na konferenciji o Drugom svjetskom ratu i poslijeratnom razdoblju na Balkanu. Imao je suprugu i dvoje djece s kojima je živio u taljanskom gradu Gorici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara