Htjeli deložirati samohranu majku s troje djece! Građani i aktivisti spasili obitelj!

Foto: icv.hr, ŽeljkoLukunić/Pixsell, Živi zid/Facebook

U PITOMAČI su jutros pokušali deložirati Marijanu Fel, samohranu majku troje djece. Na mjestu događaja bili su policija, sutkinja, ovršitelj i brojni građani koji su napravili živi zid i stali u obranu Fel i njene djece. Živi zid objavio je na svojim Facebook stranicama kako su spriječili deložaciju!

Kako javlja Informativni centar Virovitica, njena kuća je u siječnju prodana na dražbi i danas je trebala biti predana novom vlasniku. Bez kuće je obitelj ostala tijekom brakorazvodne parnice. Marijana Fel uvjerena da su prekršena njena prava i u pomoć je pozvala građanske udruge koje su uspjele spriječiti deložaciju.

"Glatka pobjeda nad ovršiteljem i policijom, obranjen je još jedan dom od beskrupuloznog kupca koji je na sudskoj dražbi kupio kuću sa živim ljudima.", poručili su aktivisti Živog zida nakon što su obranili obitelj Fel.

 

Majka s troje djece obratila se i Vladi: Odgovorili su joj na dan kad je trebala biti izbačena iz kuće!

Razgovarali smo s Marijanom Fel koja je danas trebala biti deložirana iz kuće u Pitomači u kojoj živi sa svoje troje djece, što su spriječili građani i aktivisti udruge Živi zid.

"Ostajem u kući jer drugog rješenja nemam, osim otići k roditeljima, no da bismo tamo živjeli morali bismo uložiti novac koji nemam. Nemam drugog rješenja osim boriti se za kuću. Ja nisam pravnik, ali u mom slučaju dogodilo se puno stvari koje mnogima nisu jasne", priča nam Marijana Fel koja se sama brine od djeci starosti 8, 14 i 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihov otac ne uplaćuje redovno alimentaciju. Nije mi jasno kako se država može okomiti na jednu majku koja je žrtva nasilja u obitelji.", govori nam Marijana Fel dodajući kako su razne igre u pitanju oko kuće te da joj nije jasno niti kako netko tko zna o čemu se radi može uopće kupiti kuću. Otkriva i kako je suprug osuđen zbog nasilja na zatvorsku kaznu no umjesto zatvora radit će za opće dobro.

Nakon dražbe, očekivala je uplatu novca, no novac nije sjedao. Niti mjesecima nakon dražbe nije znala što se događa i da joj prijeti deložacija. Kada je doznala što se događa obratila se svim mogućim institucijama no nitko joj nije pomogao. Tada se obratila Živom zidu.

Dopis je uputila i Vladi RH. Odgovor je dobila danas - na dan kad je trebala biti deložirana! "Iz Vlade su me danas uputili kome da se javim vezano uz moj problem", oktirva nam gospođa Fel.

Živi zid: Sutkinja krši zakon

Kuća Felovih je 10. siječnja 2014. prodana na sudskoj dražbi Ivanu Veličanu iz Pitomače. Zakonita procedura je sljedeća, ukoliko Marijana Fel ne želi mirno izaći iz nekretnine, novi vlasnik mora protiv nje podnjeti vlasničku tužbu kojom bi na temelju pravomoćne sudske presude ušao u posjed nekretnine koju je kupio na dražbi, objavili su iz Živog zida.

Međutim, dodaju, sutkinja Anneliese Janeš Mihoković krši zakon o vlasništvu i 25.02. donosi zaključak kojim određuje da se nekretnina preda u posjed novom vlasniku 14.03., bez da je kupac nekretnine prethodno (u postupku pred sudom) dokazao svoje vlasništvo i dobio pravomoćnu sudsku presudu po kojoj mu se nekretnina treba predati u posjed.

"Da stvar bude apsurdnija, iako je svjesna da je njena odluka nezakonita u rješenju napominje da “protiv ovog zaključka nije dopuštena žalba”, čime oduzima obitelji Fel zakonite instrumente kojima bi osporila njenu protuzakonitu odluku. Samim time, Marijana Fel bila je prisiljena poslužiti se izvanrednim pravnim instrumentom zvanim Živi zid i pozvati nas u pomoć kako bi zaštitili njenu obitelj od samovolje sutkinje Janeš Mihoković.", pojasnili su aktivisti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara