Huliganima koji su napali mlade nogometaše prijeti kazna do 5 godina zatvora

Huliganima koji su napali mlade nogometaše prijeti kazna do 5 godina zatvora

Foto: mup.hr

DVOJICA mladića koji su osumnjičeni da su napali mlade nogometaše u kombiju na riječkoj obilaznici u subotu ujutro zadržani su u istražnom zatvoru odlukom suca istrage Županijskoga suda u Rijeci na temelju prijedloga Općinskoga državnog odvjetništva.

Ostat će u istražnom zatvoru kako ne bi utjecali na svjedoke te ponovili kažnjivo djelo, doznaje se od riječkoga Općinskoga državnog odvjetništva. Osumnjičeni su za izazivanje nereda, koje se odnosi na nasilje skupine nad drugim osobama, uz ugrožavanje njihova života i zdravlja, a kazna za to je do pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladići u dobi od 20 i 27 godina terete se da su 24. siječnja oko 8,30 sati s još devet zasad nepoznatih osoba automobilima presreli kombi i prisilii ga da se zaustavi, navodi se u priopćenju. U kombiju su bili članovi malonogometnog kluba iz Raba koji su putovali na utakmicu u Istri. Pošto su zaustavili kombi, razbili su staklo i u nj ubacili tri zapaljene signalne baklje, pri čemu je jedan putnik lakše ozlijeđen, a trojici nogometaša oštećena je odjeća.

Napadači su zatim pobjegli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara