Hvalite me, mediji moji: Reno Sinovčić dao intervju svom tjedniku i najavio borbu za pravdu?!

Foto: Index

OBEĆANO - učinjeno. Reno Sinovčić i službeno je izašao iz HDZ-a. I to iskoristio kao povod za "urbi et orbi" obraćanje sugrađanima putem svog tjednika Zadarski regional.

Iako "novinarka" Valentina Fuzul ukazanje lokalnog šerifa Sinovčića prezentira u formi intervjua, radi se zapravo o panegiriku kakav se čak i u hrvatskom novinarstvu rijetko viđa. "Novinarka" Fuzul tako nam otkriva da "mnogi sa zanimanjem čekaju koji je njegov (Sinovčićev, naravno op.a.) sljedeći korak", te zavidnu ulizivačku sposobnost pokazuje ovakvim pitanjima:

"Pojedini mediji su Vas proteklih godina nastojali prikazati kao negativca, ali unatoč višegodišnjem trudu, u tome nisu uspjeli. Najbolji dokaz toga je velika podrška koju ste imali na unutarstranačkim izborima na području cijele Zadarske županije. Kako to komentirate?"; "Kako podnosite laži i podmetanja? Pogađaju li Vas?"; "U proteklom razdoblju ste istupali vrlo oštro i bez ustručavanja kritizirali političare i poduzetnike. Nitko od njih Vam nije odgovorio niti demantirao Vaše navode. Hoćete li i ubuduće nastaviti istupati u tom stilu?"; "Čitate li anonimne komentare koje čitatelji ostavljaju ispod članaka o Vama objavljenim po portalima? Kako ih doživljavate? Smatrate da se radi o frustriranim pojedincima?".

"Prikazuju me kao negativca jer su ljubomorni na mene"

Iz samog intervjua doznali smo da Sinovčić i dalje razmišlja hoće li ostati aktivan u politici ili se odmoriti od svega. Puno je onih, kaže, koji ga uvjeravaju da mora ostati politički aktivan i "realizirati ono za što sam se zalagao, a u HDZ-u nisam mogao".

"Ako uđem u kampanju (za lokalne izbore, op.a.), otvoreno ću i argumentirano govoriti o svemu što nije dobro, i u politici, i gospodarstvu i svim sferama života i društva. Nikog bez argumenata neću prozvati. O svemu ću progovoriti i jasno reći tko je što napravio, tko je odgovoran jer su neke firme propale, ali i čija je zasluga što su neke druge opstale", govori Sinovčić.

Novinari i mediji koji ga napadaju, Sinovčića ne zanimaju. Kaže da nemaju argumenata. "Dakle, da sam nešto krivo napravio, prekršio zakon, prevario nekoga, ne bih imao ništa protiv da se o tome piše, ali argumentirano, a ne da me se prikazuje kao negativca jer je netko ljubomoran na mene zbog mog izgleda, dobrog automobila ili nečeg trećeg", kaže Sinovčić pa dodaje da mu "takvi novinari ne mogu biti nikakav barometar" i da njega "mogu ocjenjivati samo Bog i narod".

Nije kršio zakon, samo je pomagao drugima

Servilna je "novinarka" Sinovčiću dala priliku i da jednom za svagda javno raščisti pomutnju oko njegovih poteškoća sa zakonom. Sinovčić, naime, kaže da je ishodište svih njegovih zakonskih problema želja da pomogne "drugima koji su se našli u problematičnim situacijama.

"U situacijama kada su nastali neki problemi, ja sam se umiješao sasvim slučajno, a sve u cilju da razgovorom pomognem riješiti to prije nego dođe do eskalacije problema. Mnoge stvari se mogu riješiti razgovorom, a zbog nedostatka komunikacije često se stvari razviju u lošem smjeru. U tom smislu sam nastojao pomoći, a na žalost - takve situacije su dovele do toga da zbog toga kasnije imam problema", objašnjava Sinovčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara