I eurofobni A-HSP ima listu za EU parlament: Kontra mraku, kontra sili, SDP-u i HDZ-u

Foto: Osobni album D. Šešelja

A-HSP predstavio je danas u Splitu svoju listu za EU parlament. Lista broj 3 privlači glasače kao "Najbolja za svakog Hrvata" uz slogan "Kontra mraku (SDP), kontra sili (HDZ). Smatraju da je došlo vrijeme da se dokine dvopartijsko jednoumlje i "sprega udbaša, titoista i bivših komunista sa udbaškim pravašima koja služi vladavini ex-komunista u Hrvatskoj te produljenju agonije zemlje koja je ostala bez gospodarskog suvereniteta, dok se nacionalni suverenitet ukinuo ulaskom u EU".

"Europa želi da je konzervativna desnica povede u bolji život"

"Mislimo svojom glavom, ne kao Đapić, koji danas organizira tiskovnu konferenciju u isto vrijeme kad i mi. U Europi konzervativna desnica bilježi veliki porast, kao u Mađarskoj i Francuskoj i očito postoji želja da upravo ona povede u bolji život. Kod nas je sramotno u kakvoj se situaciji nalazi pravaški pokret. Poltronstvo, kukavičluk, prodaju ideje za koju su mnogi pravaši dali život. Da su pravi, stvorili bi pravašku koaliciju, ali to se nikako ne događa. Ali se zato koalira s HDZ-om", kazao je Damir Jakeljić iz Šibenika. 

Jakeljić protiv Srbije

Ako uđe u EU parlament, suprotstavit će se ulasku Srbije u EU dok se ne riješe prijeporna pitanja oko nestalih, granica i slično. Problem Jakeljić vidi i u srpskom premijeru.

"Vrište na Jobbik, na Le Pena, a u Srbiji, Vučić, poznati četnik i nitko ne postavlja pitanje", istaknuo je Jakeljić.

Lozo protiv BiH

Na listi A-HSP-a ima i onih iz drugih pravaških stranaka. Ivan Lozo došao je iz HČSP-a. Lani je bio na njihovoj listi za EU parlament. Dao je, međutim  ostavku na funkciju međunarodnog tajnika zbog koalicije s HDZ-om. Ako će se Jakeljić založiti za stopiranje ulaska Srbije u EU, Lozo će isto napraviti za BiH, i to zbog Daytonskog sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravaštvo ne trpi prodaju za Judine škude. Branit ćemo Hrvatsku i u Bruxellesu. Nećemo se priključiti Pučkoj stranci, nego Pokretu za Europu slobode i demokracije. Mi smo jedina pravaška lista i lista suverenista", kazao je Lozo, zaključivši predstavljanje uz pozdrave "Bog i Hrvati" te "za dom spremni".

Polić protiv sotonističke tvorevine

Ivanka Polić napravila je donekle otklon od uobičajene pravaške retorike. Svojedobno je u govoru prekinula bivšu premijeru Jadranku Kosor tražeći da se zaustavi pridruživanje Hrvatske u EU, nazvavši to veleizdajom. Ipak, evo je na listi za EU parlament.

"Mi smo i desnica i ljevica. Jesmo za suverena narodna prava kojih se HDZ odrekao, ali smo i socijalno osjetljivi jer svi vidimo kako su HDZ i Kukuriku koalicija izdali radništvo i seljaštvo. Mi smo na koljena ugmizali u EU, sotonističku tvorevinu. Ja ću se za Hrvatsku boriti do zadnje kapi krvi", bila je borbeno nastrojena profesorica Polić.

Šešelj: Zastupnici u EU parlamentu krpelji su naroda

Denis Šešelj s ušća Neretve, kao i obično, bio je bez dlake na jeziku. Kandidira se za europski parlament, ali o eventualno budućim kolegama nema dobro mišljenje.

"Zastupnici u EU parlamentu su uhljebi, krpelji naroda koji ničemu ne služe nego su tu umirovljeni po nalogu lidera svojih stranaka", drži Šešelj.

"Predsjednik Josipović mi je rekao: "Denis, ti si jedan od rijetkih koji razumije kakvo je točno stanje u Hrvatskoj. Desničari ljube najmlađeg Titovog generala, vas nitko ozbiljno ne doživljava." Ja sam od rane mladosti shvatio da nešto nije u redu po pitanju desnice u Hrvatskoj. Nažalost, ima 82 godine sve se vrti u krug. Potvrdu dobivam u inbox na Facebook profilu gdje mi razni agenti šalju poruke da sam u pravu i da bez obzira tko dobije na izborima, uvijek će oni ostati na vlasti", kazao je Šešelj, koji se kao maloljetnik pridružio postrojbama HOS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara