I ove godine Caritas organizira akciju "Za tisuću radosti", u subotu na Trgu tradicionalna prodaja božićnih drvaca

I ove godine Caritas organizira akciju "Za tisuću radosti", u subotu na Trgu tradicionalna prodaja božićnih drvaca

Foto: Damjan Tadić/Cropix

"ZA TISUĆU RADOSTI" božićna je akcija koju već desetu godinu za redom provodi Hrvatski Caritas. Pod motom "Vjerovali ili ne: Vi možete mijenjati svijet" cilj je pomoći najugroženijim obiteljima. Poseban naglasak je na obiteljima koje se ove godine, zbog gubitka posla, bore s dugovima.

U pomoć se mogu uključiti svi građani, ali i tvrtke, ističe ravnatelj Hrvatskog Caritasa monsinjor Fabijan Svalina. "Možemo uplatiti novac na račun Caritasa, pozivom na donacijski telefon 060 9010 ili nekom drugom intervencijom koja se može činiti prigodnom za ovu zgodu", kaže Svalina.

U subotu tradicionalna prodaja božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića

Ovu subotu se održava tradicionalna prodaja božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića. Pozvani su svi od 9 do 15 sati, a cijene su pristupačne pa se tako božićna jelka može kupiti od 120 do 200 kuna. Marija Vekić iz Hrvatskih šuma zahvalila se svim građanima koji su svih ovih godina kupovali drvca i time pomagali onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Drvca koja prodajemo uzgojena su u rasadnicima Hrvatskih šuma upravo za tu priliku, tako da šumi nije ništa oduzeto, a darovano je ljudima. Veselimo se akciji jer smo samo u proteklih deset godina donirali više od pet tisuća drvaca. Ona unose radost u dom onih koji su ih kupili da ih okite, a još više radosti pružaju onima kojima je Caritas namijenio novac da riješe svoje životne probleme", istaknula je Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Uložili smo mnogo, pomogli ljudima, ali imamo još puno za napraviti


U ovu je akciju uključen i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će i ove, baš kao i prijašnjih devet godina kupiti drvce u sklopu akcije "Za tisuću radosti".

"Ja sam ovo počeo prije 15 godina u Praškoj 6 sa Caritasom Nadbiskupije zagrebačke. Bio sam preteča; trinaest godina kao gradonačelnik, a dvije godine ranije kao gradski zastupnik i predsjednik gradskog SDP-a. Tada smo krenuli činiti dobra djela, to nije od jučer. Uložili smo mnogo, pomogli ljudima, ali imamo još puno za napraviti", ističe Bandić.

U ovo predbožićno vrijeme, Bandić je pozvao sve Zagrepčane da svaki dan učine barem jedno dobro djelo, a prisjetio se dvoje ljudi koji su to činili svaki dan. "Majka Tereza iz Kalkute rekla je da je u svijetu više gladi za ljubavlju i prihvaćanjem nego za kruhom, a naš veliki misionar Ante Gabrić da ne možemo sami biti sretni, već da je sreća u dijeljenju sreće", kaže Bandić.

Zagrebački gradonačelnik nastavlja u tom duhu, pa poziva sve građane idući četvrtak (20. prosinca) na posebnu akciju, odnosno 15. dobrotvornu kavu Hrvatskog Caritasa u Malu kavanu, gdje će se pokušati pomoći svima onima koji su zaboravljeni, zapušteni i osiromašeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara