I policija bez natječaja dijelila Konzumove bonove: "Povoljno je, dobili smo 5 posto rabata"

I policija bez natječaja dijelila Konzumove bonove: "Povoljno je, dobili smo 5 posto rabata"

Foto: Jadran Babić / Cropix

I HRVATSKI policajci podijelili su si božićnice u Konzumovim bonovima, i to bez raspisivanja javnog natječaja. Potvrdili su to za Index iz Ministarstva unutarnjih poslova.
 
"Obavještavamo vas da je Zaklada policijske solidarnosti za Božić dijelila obiteljima policijskih službenika sa četvero i više djece bonove u iznosu od 400 kuna koje su mogli iskoristiti u Konzumovim dućanima", potvrdio nam je Upravitelj Zaklade Dubravko Novak dodajući da je razlog odabira trgovine Ivice Todorića "rasprostranjenost upravo tog lanca na području cijele RH". Kako nam je rekao, Konzuma ima i u najmanjim mjestima i gradovima.

Također, iz MUP-a smo dobili i neke dosad nepoznate detalje o ponudi koju su dobili od Todorićevog trgovačkog lanca. "Napominjemo da smo od strane Konzuma za ukupan iznos bonova dobili rabat od 5 posto", rekli su nam u MUP-u.

Novac je trebao ići za bolesne kolege

No, nisu svi policajci zadovoljni takvom odlukom. Indexu se javio jedan djelatnik MUP-a istaknuvši da svakog mjeseca dragovoljno izdvaja od svoje plaće oko 30 kuna za Zakladu policijske solidarnosti.

"Govorili su nam da će ta sredstva ići za bolesne kolege odnosno ako netko, ne daj Bože, nastrada na poslu. Mislio sam to je dobra i humana stvar. Stoga sam odlučio davati novac. Onda čujem da je dio tog novca pretvoren u bonove i to za djelatnike koji imaju više od četvero djece", rekao nam je jedan od nezadovoljnih pripadnika MUP-a želeći ostati anoniman.

Ispisali se kada su čuli da je novac otišao u Konzum

Kako nam je rekao, u MUP-u ima i težih socijalnih slučajeva, onih s velikim obiteljima te onih koji se nalaze na bolovanju. No, oni nisu dobili ništa.

"Poznato je da tom policijskom zakladom upravljaju glavešine u MUP-u i policijskim upravama pa nije niti čudo što se pod okriljem humanosti pomaže Todoriću, a ne onima kojima je to najpotrebnije. Kao da među zaposlenicima nema teško bolesnih djelatnika kojima je potrebna pomoć", rekao nam je policajac dodajući kako su mnogi nakon što su čuli za Konzumove bonove zatražili da se ispišu iz Zaklade.

Bez natječaja Konzumu

Podsjetimo, mnoge su državne tvrtke bez natječaja dijelile zaposlenicima bonuse u Konzumovim bonovima. Među njima se ističe HEP, koji već godinama dijeli uskrsnice svojim zaposlenicima u Konzumovim bonovima u ukupnoj vrijednosti od 5,5 milijuna kuna. Ako su i oni dobili rabat od 5 posto, kao što su dobili u MUP-u, lako je izračunati zaradu Ivice Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasimo kako i zagrebačka gradska uprava dijeli Konzumove bonove pod izlikom da Konzuma ima najviše, iako u gradu Zagrebu djeluju svi trgovački lanci. Vrijednost bonova je iznad 4 milijuna kuna. Također nije bilo natječaja.

"Isplata u naravi zaposlenicima nije nabava u smislu Zakona o javnoj nabavi i nije nabava u cilju gospodarskog korištenja predmeta nabave", rekli su nam iz Ureda za financije Grada Zagreba.

Trgovački lanci o K-bonovima u državnim tvrtkama: Nikada ništa, a nudimo sve da dobijemo taj posao!

Čačić ravnodušan prema HEP-ovim Uskrsnicama u K-bonovima: Imaju na to pravo!

"Umjesto da božićnice isplaćuje u bonovima, HEP-u je bolje da radnicima za isti iznos smanji ratu struje!"

Milanoviću, zašto nam je skuplja struja? Državni HEP od Todorića uzeo bonove u vrijednosti 5,5 milijuna kuna

Ne žele otkriti zašto su odabrali Todorića: Bonove Konzuma za Uskrs dobili i zaposlenici PMF-a

Bandićeva uprava već godinama koristi Todorićeve bonove jer je Konzum najdostupniji u Zagrebu!?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara