I to svi znaju: Još jedna poznata PR-ovka radi besplatno za člana Vlade, a klijent joj je Ivica Todorić

I to svi znaju: Još jedna poznata PR-ovka radi besplatno za člana Vlade, a klijent joj je Ivica Todorić

Foto: Neja Markičević (Cropix)

"SVE što je besplatno, to je i sumnjivo", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić komentirajući situaciju oko studije za izgradnju He Ombla. Ravnajući se po tom načelu mnogo je toga sumnjivo upravo u njegovom uredu s obzirom na status Ankice Mamić čiji je klijent Agrokor Ivice Todorića, a besplatno odrađuje posao za Čačića.

Čačić: Osobno za mene radi PR

"Gospođa Mamić je moja dugogodišnja agentica i nije PR agentica, nego za mene osobno radi PR", priznao je i sam Čačić kada je buknula afera oko smjene ministrice Mirele Holy.

Naime, Mamić, baš kao i Zinka Bardić za premijera Milanovića, besplatno brine o medijskoj slici člana Vlade Čačića, a u isto vrijeme vlasnica je agencije IM&C među čijom se klijentelom ističe Agrokor. Todorić je izabrao tu agenciju tek prošle godine angažiravši je za "strateško savjetovanje". S obzirom da se već godinama zna za povezanost Čačića i Mamić, očito je zašto se Todorić odlučio baš za njenu agenciju.

"Todorić zaslužuje maksimalnu pažnju i respekt"

Pritom, valja naglasiti kako je najveću reklamu za Agrokor iz Banskih dvora izrekao upravo ministar Čačić, a lauda prema "financijskom bogu Todoriću" ne bi se posramio ni Ivo Sanader. Čačić je u nekoliko navrata kratkim i lako zapamtljivim hvalospjevima Todoriću ispunio svaki san bilo koje PR službe jer njegove riječi zvuče kao slogani."Todorić zaslužuje maksimalnu pažnju i respekt, kao poslovni čovjek koji je u ovoj zemlji dao izvanredne rezultate i koji je doveo tvrtke u svom sustavu do svjetske razine", rekao je Čačić u jeku afere kada je iz Porezne uprave procurilo da je Todorić pozvan na informativni razgovor o svojoj mirovini. Štoviše, Čačić je, čim  se domogao vlasti u prosincu prošle godine, ispalio još jedan PR slogan u korist Agrokora.

"Interes Agrokora je interes Hrvatske"

"Interes Agrokora je interes Hrvatske", rekao je Čačić 22. prosinca prošle godine. Isto tako, Čačić koji se svim silama trudi smanjiti socijalna prava radnika u državnim i javnim tvrtkama nije se posebno angažirao oko slučaja da mnoge državne tvrtke isplaćuju Uskrsnice u Konzumovim bonovima. Riječ je o milijunskim iznosima, a poslovi se dodjeljuju bez natječaja.

Sve to naravno ide u korist Todorića koji mora da je zadovoljan radom agencije Ankice Mamić.

Vlasnik Madisona nije odgovorio je li Bardić u sukobu interesa; "Švedska je na vrhu ljestvice po etičnosti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud časti HUOJ traži službeno očitovanje od Bardić i Madisona!


Umirovljenici o slučaju Bardić: Bogatstvu nacionalnih umotvorina trebamo dodati i "volontiranje by Hrvatska"

Zašto je Milanović "podigao ljestvicu"? Da se lakše provuče ispod nje.

Milanovićeva posebna savjetnica Zinka Bardić u sukobu je interesa!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara