I zadarski navijači sudjelovali u akciji: Nastavlja se prikupljanje pomoći za branitelja koji živi od 150 kuna mirovine

Ilustracija: Luka Gerlanc/Cropix

NAKON što je Hrvatsku potresla dramatična priča branitelja Tomislava Šantića, građani su još jednom pokazali veliko humanitarno srce.

Za Šantića, koji živi sam u napuštenoj kući u Islamu Grčkom, mjestu u zadarskom zaleđu, sa samo 150 kuna braniteljske mirovine, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Benkovac pokrenula je žiro-račun za uplate, a među prvima su reagirali pripadnici navijačke skupine Tornado iz Zadra. Oni su ga posjetili, uručili mu financijsku pomoć i higijenske potrepštine te pritom pozvali građane da se uključe u ovu akciju svojim prilozima.

"Kako je u ovo blagdansko vrijeme prigodno i prije svega potrebno (premda, ne samo sada) pomagati onima kojima je to najpotrebnije, pripadnici Tornada odlučili su se na još jednu u nizu humanitarnih akcija koje su uspješno organizirane u nekoliko posljednjih godina. Sredstva, koja prilikom odluke da budu skupljena, nisu još uvijek bila pronašla svoju konkretnu svrhu, prikupljala su se donacijama na našim druženjima humanitarnog karaktera protekloga vikenda, u prostorijama Udruge navijača. Druženjem ljudi iz skupine i ostalih navijača Zadra te naših sugrađana prikupili smo željena sredstva i pritom se dobro zabavili s dragim nam ljudima s tribine i iz života. Možemo reći kako je posjećenost bila na dobroj razini, a sama atmosfera još i bolja", javili su.

"Nakon u humanitarnom i zabavnom smislu uspješnog vikenda, ostalo nam je još samo odlučiti kome će sredstva biti namijenjena. Odlukom većine izbor je pao na zaboravljenog hrvatskog branitelja Tomislava Šantića. Tomislav je osoba koja živi sama u napuštenoj kući u Islamu Grčkom, mjestu u zadarskom zaleđu, sa 150 kuna braniteljske mirovine, koja, svi ćete se složiti, ne može biti dovoljna za dostojanstveni život, i više je uvreda čovjeku nego istinska pomoć. Tomislava smo posjetili na Badnje jutro i darovali mu osnovne namirnice potrebne za život (hranu, piće, kozmetiku...) te mu ostatak novca uručili direktno. Također, od nas je dobio šal Tornada kao uspomenu. Pričekali smo ga ispred njegove kuće, ako to možemo tako nazvati, s obzirom na to da je on bio u Benkovcu gdje je zajedno s tajnikom benkovačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Milom Marićem otvarao žiro-račun za pomoć. Ono što smo zatekli u prostorijama gdje Tomislav živi skoro je pa nemoguće opisati. Jednostavno, to nisu uvjeti dostojni života čovjeka i zasigurno spadaju u scene koje će nam se urezati duboko u pamćenje te nešto što želimo ispraviti. No, šutnja našeg branitelja i skoro pa suze u njegovim očima prilikom uručenja namirnica i novca, puno su nam značile. Zahvalnost koju je on pokazao i činjenica da smo mu pomogli nama je dovoljna za Božić, ne treba nam ništa više, to je to. Slušavši dalje njegov životni put koji nam je ukratko ispričao, u nama je rasla gorčina zbog svega toga, njegovog stanja te stanja države i institucija, ali u isto vrijeme rasla želja da mu pomognemo i u budućnosti, što svakako nećemo propustiti napraviti", nastavljaju.

"Ovim putem pozivamo sve Vas koji ovo čitate da se odazovete i odvojite pokoju kunu te je uplatite na račun Zagrebačke banke broja 2360000-1400155844 - UHDDR Benkovac, s naznakom za Tomislava Šantića, kao dio akcije za pomoć našem Tomislavu organiziranu upravo od gore spomenute braniteljske udruge iz Benkovca. Želimo Vam svima sretne i blagoslovljene blagdane, puno sreće, mira i vremena provedenog s najbližima, nečega što ne mogu svi od nas imati", stoji u priopćenju navijačke udruge Tornado.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara