IDS i Čačićevi reformisti dogovorili suradnju na programima i zakonskim prijedlozima

IDS i Čačićevi reformisti dogovorili suradnju na programima i zakonskim prijedlozima

Foto: Hina

IDS i Udruga "Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti", koja okuplja bivše članove HNS-a, dogovorili su suradnju na programima i zakonskim prijedlozima, o čemu će javnost obavijestiti u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Varaždinu.

U IDS-ovu pozivu stoji kako je tema konferencije za novinare suradnja Udruge i IDS-a na programima i zakonskim prijedlozima vezanim uz decentralizaciju, EU fondove i izborna pravila na parlamentarnim izborima. Doznaje se da će jedna od tema biti i predstojeći izbori za Europski parlament.

Konferencija za novinare najavljena je za ponedjeljak u 13 sati u varaždinskom hotelu Turist, a na njoj bi okvire suradnje i konkretne prijedloge trebali predstaviti predsjednica Udruge Natalija Martinčević i IDS-ov kandidat na europskim izborima i bivši predsjednik te stranke Ivan Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Martinčević je Hini večeras izjavila kako, sukladno dogovoru, ne može reći ništa više od najavljenih tema o kojima će biti riječi u ponedjeljak.

Nekadašnji članovi HNS-a, vjerni bivšem predsjedniku te stranke Radimiru Čačiću koji u pulskom zatvoru izdržava kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje mađarskih državljana, krajem ožujka su podnijeli zahtjev za registracijom Udruge za osnivanje Narodne stranke - reformisti, koja se kani osnovati po Čačićevu izlasku iz zatvora.

Udruga ima sjedište u Zagrebu, a Narodna stranka – reformista namjerava, kako su najavili, "nuditi i provoditi konkretna rješenja za izlazak iz krize i gospodarski napredak, dok stranke u Hrvatskoj i dalje vode ideološke ratove".

Inače, Čačić 17. svibnja stječe pravo na podnošenje zahtjeva za uvjetni otpust iz zatvora, jer tada istječe polovica od ukupno mu dosuđenih 22 mjeseca zatvorske kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara