INA: Ponovno pokretanje proizvodnje ostaje ovisno o vanjskom okruženju

INA: Ponovno pokretanje proizvodnje ostaje ovisno o vanjskom okruženju

Foto: Hina

"NE POSTOJE skriveni dokumenti vezani uz izvoz domaće nafte", reakcija je INA-e iz koje napominju kako je sporni slajd dio sveobuhvatnih analiza vezanih za rafinerijsko poslovanje o čijem provođenju je kompanija već izvještavala.

"Navedeni prikaz ne predstavlja odluku menadžmenta oko izvoza domaće nafte nego procjenu alternativnih mogućnosti za njezinu potencijalnu komercijalizaciju. Kako što smo ranije komunicirali, u Rafineriji nafte Sisak u tijeku je privremena obustava proizvodnje kao mjera optimizacije poslovanja. Ponovno pokretanje proizvodnje ostaje ovisno o vanjskom okruženju", stoji u priopćenju INA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako su "kontinuirano usmjereni na traženje i analiziranje najboljih načina komercijaliziranja svoje proizvodnje na način koji stvara najveću vrijednost i omogućava održiv razvoj".

"U tom smislu, izvoz domaće nafte u budućnosti ostaje jedna od dostupnih opcija za kompaniju. Također, imajući na umu ozbiljna ograničenja transportiranja domaće nafte JANAF-ovim naftovodom, INA ima odgovornost razmatranja ostalih mogućnosti transporta s ciljem maksimiziranja vrijednosti svog proizvoda", zaključuju u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara