IS navodno smaknuo njemačkog kickboxing šampiona Valdeta Gashija

IS navodno smaknuo njemačkog kickboxing šampiona Valdeta Gashija

Screenshot: YouTube

DVOSTRUKI svjetski šampion u tajlandskom boksu Valdet Gashi koji je napustio obitelj u Njemačkoj kako bi se pridružio Islamskoj državi ubijen je u pokušaju bijega iz Sirije, javlja IBT.  

Prva izvješća o njegovoj smrti stigla su prije dva tjedna, kada je njegova obitelj za švicarsku televiziju izjavila da je on umro u Siriji bez pojašnjenja o okolnostima smrti. 

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) navodi da je Gashi uhvaćen u pokušaju da zajedno s grupom ljudi pobjegne iz Aleppoa. On je navodno zatvoren u gradu Manbej gdje je kasnije ubijen, tvrde iz opservatorija pozivajući se na "pouzdane izvore". Ipak, SOHR citira i druga izvješća, prema kojima je on još uvijek živ i pokušava pobjeći iz Sirije.

Gashi je Njemačku napustio u siječnju ove godine, ostavivši iza sebe obitelj, uključujući dvije kćeri, 29-godišnjak je porijeklom iz Albanije.

"Meni će biti drago ako umrem čineći dobro," izjavio je šampion u intervjuu opravdavajući svoju odluku. No, SOHR javlja da se Gashi "šokirao" nakon dolaska u Siriju i pokušao pronaći put kući već nakon prvog mjeseca provedenog s pripadnicima IS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara