IS potisnut iz Kobanea

IS potisnut iz Kobanea

Foto: Hina

DŽIHADISTI skupine Islamske države (IS) izgubili su svoja uporišta u sirijskom gradu Kobaneu, i sada kontroliraju tek 20 posto teritorija grada, naveo je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) u ponedjeljak.

Postrojbe zaštite kurdskog naroda (YPG) bore se protiv džihadista već više od četiri mjeseca i kontroliraju najveći dio Kobanea, grada koji se nalazi na samoj granici s Turskom, precizira SOHR.

Kurdski borci su povećali svoj teritorij nakon žestokih sukoba u nedjelju navečer. Najmanje 14 džihadista je poginulo u sukobima, precizirala je organizacija stacionirana u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna antidžihadistička koalicija koju vode Sjedinjene Države je izvela najmanje osam zračnih napada na Kobane, prema priopćenju zapovjedništva stožera zaduženog za operacije.

Džihadisti IS-a od sredine rujna pokušavaju zauzeti Kobane, što bi im omogućilo kontrolu velikog pojasa teritorija duž sirijsko-turske granice.

U susjednom Iraku, gdje je IS također zauzeo velika područja, džihadisti su pogubili osam osoba, među kojima četvoricu policajaca, prema fotografijama objavljenima na internetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara