IT Innovation Challenge - izazov koji ne želiš propustiti

Foto: Press fotografije

ZALJUBLJENICI koji žele pohađati studij informacijskih tehnologija (IT) svakako bi trebali posjetiti RIT Croatia, koledž donedavno poznat kao ACMT. Riječ je o jedinom američkom koledžu koji na svojim kampusima u Dubrovniku i Zagrebu nudi stručni dodiplomski studij Informacijskih tehnologija.

IT INNOVATION CHALLENGE - NATJECANJE KOJE DONOSI VRIJEDNE STIPENDIJE ZA VRHUNSKI AMERIČKI IT STUDIJ


RIT Croatia raspisuje IT Innovation challenge, natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti. Natjecatelji se natječu za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura za studij Informacijskih tehnologija. Prijave za natjecanje zaprimaju se do 26. ožujka 2014.  I sudjelovati mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. 

 

STUDIJ INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA KOJI STUDENTE PRIPREMA ZA POSAO

Stručni studij Informacijske tehnologije studente osposobljava za rad u područjima kao što su programiranje i razvoj aplikacija, razvoj softvera, web-dizajn, razvoj multimedijskih sadržaja i interaktivnih medija, razvoj i održavanje baza podataka, razvoj i održavanje mreža te administriranje sistema. Iako jedno od najtraženijih zanimanja, biti IT-stručnjak nije dovoljno. Danas se traži IT-kadar koji u potpunosti razumije potrebe tržišta, pronalazi i prilagođava tehnološka rješenja poslovanju organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj studij omogućuje studentima da razviju praktične vještine, dobar osjećaj za prilagodljivost  te stručno znanje potrebno za izgradnju i održavanje tehnoloških alata koji će tvrtkama i organizacijama omogućiti da ostanu konkurentni na tržištu. Široka lepeza predmeta koje studij nudi izvrsno odražava raznovrsnost poslovnih potreba. Predmeti pokrivaju temeljne programerske vještine (Java, C#, PHP, JavaScript), vještine dizajniranja softvera (Software Patterns i UML), dizajn relacijskih baza podataka (Oracle i MySQL), temeljne matematičke vještine, kognitivnu psihologiju potrebnu za razumijevanje potreba klijenata te vještine dizajna koje omogućuju razvoj intuitivnih i učinkovitih korisničkih sučelja.

Ovaj studij stvara sposobne softverske konzultante koji znaju prilagoditi postojeću tehnologiju i razviti novu u skladu s postojećim i budućim poslovnim potrebama.I NA KRAJU, ZBOG ČEGA STUDIRATI NA RIT CROATIA?

Vrhunski američki IT-studij koji se izvodi uz uporabu najsuvremenije tehnologije, američka i hrvatska diploma, program razmjene studenata među kampusima RIT-a (Rochester, New York i Dubai), međunarodno okruženje, fokus na praktičan rad i iskustvo, visok postotak zapošljavanja poslije stjecanja diplome te snažne veze s industrijom samo su neke od prednosti studiranja na RIT Croatia.

Zanima Vas više? Posjetite www.croatia.rit.edu ili nas kontaktirajte  na e-mail adresu admissions@croatia.rit.edu 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?