Identificirani posmrtni ostaci 13 osoba ekshumiranih u Sotinu

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

U ZAGREBAČKOM Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku identificirani su posmrtnih ostaci 13 osoba ekshumiranih u travnju ove godine u Sotinu.

Riječ je o civilima iz Sotina ubijenim 26.prosinca 1991.godine tijekom srpske agresije na Hrvatsku. Identifikaciji je prisustvovao i ministar branitelja Predrag Matić koji je članovima obitelji izrazio sućut.

"Kad god sam ovdje jako mi je teško, ni približno kao Vama, no koristim izraz da ste Vi ovdje došli na kraj jednog puta. Ja kao Vukovarac vaš sugrađanin znam možda bolje od drugih ljudi kako ste se osjećali sve ove godine", rekao je Matić.

Ministar branitelja je ocijenio da je apsurdno da se do konačnih rezultata došlo zahvaljujući upravo onima koji su i sudjelovali u tom zločinu, te najavio da će Ministarstvo branitelja u suradnji s gradom Vukovarom napraviti dostojanstven spomenik svim žrtvama Sotina. Osvrnuo se i na još uvijek vrlo dugačak popis nestalih osoba tijekom Domovinskog rata.

"Onu našu brojku od 1.702 nestalih vjerujem da ćemo na kraju dana smanjiti za 13, na 1689. To govori da će Ministarstvo branitelja i Vlada nastaviti neumorno tražiti sve vaše najmilije i nećemo se smiriti dok ne pronađemo i posljednju nestalu osobu iako znamo da nam vrijeme nije saveznik", kaže Matić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara