Ikea ludilo: 15 tisuća Hrvata prvog radnog dana pojelo 17 tisuća švedskih mesnih okruglica!

Foto: Hina, Ikea

ŠVEDSKA Ikea otvorila je vrata svoje prve robne kuće u ovom dijelu Europe, u Rugvici kraj Zagreba. Svečanom otvorenju nazočili su među brojnim uzvanicima predstavnici Vlade i predsjednik Ivo Josipović.

Josipović je čestitao predstavnicima švedske kompanije i svim državnim tijelima koja su pridonijela realizaciji ove oko 700 milijuna kuna vrijedne investicije. Izrazio je nadu da će se u sklopu nje naći mjesta za suradnju s hrvatskom drvnom industrijom i mjesto proizvođača na policama Ikeinih centara diljem svijeta.

Dolazak Ikee poruka je da je Hrvatska mjesto na kojemu investitori mogu planirati svoju budućnost, istaknuo je Josipović.

Grčić: Ovdje se non stop susrećemo s nekim apsurdima

Svečanosti otvorenja nazočili su i potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministrica graditeljstva Ankom Mrak Taritaš. Grčić je ključnim istaknuo otvaranje 350 radnih mjesta, što je, ističe, dobar znak za tako željeni brži gospodarski oporavak. Pomoć u realizaciji ulaganja u Poslovnoj zoni Zagreb istok ocijenio je jasnim signalom investitorima da se u Hrvatskoj može raditi dobar posao. Grčić je potom prije sjednice Vlade komentirao napise kako je država kroz raznorazne pogodnosti s milijun kuna financirala svako radno mjesto u Ikei.

''Ovdje se non stop susrećemo s nekim apsurdima. Najprije pritišćete i vi mediji Vladu, učinite nešto da investicije dođu u Hrvatsku. Kad to napravimo, onda tražimo dlaku u jajetu. Prema tome, mislim da je to vrlo korisno upotrijebljen novac. Ali to nije 300 milijuna kuna ulaganja u infrastrukturu, koja je bila potrebna da se ovaj projekt pokrene, dala je sama Ikea. Od 125 milijuna kuna uloženih u uređenje cestovnog prilaza 100 je financirala Ikea. Molim da o tome precizno izvijestite javnost'', poručio je Grčić.

Do kraja prvog radnog dana 15 tisuća posjetitelja

Prema švedskoj tradiciji, uoči svečanog otvorenja robne kuće predstavnici Ikee u prisustvu švedskog Veleposlanstva u RH, spomenutih državnih dužnosnika te lokalnih predstavnika i partnera zasadili su stablo i prerezali vrpcu.

U prvih deset sati rada prva robna kuća IKEA u Hrvatskoj primila je 15.263 posjetitelja.

Prodano je 17.545 komada švedskih mesnih okruglica i 3.753 hot doga.

Navala građana: 10.776 posjetitelja do 17 sati


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do 17.00 sati robnu kuću IKEA Zagreb posjetilo je 10.776 građana.

Promet na parkiralištu i okolnim cestama je normaliziran i kupci mogu parkirati na parkiralištu robne kuće i okolnim pristupnim cestama.

Od 1. kolovoza do danas u IKEA Family učlanilo se nešto više od 15.000 građana, od toga tijekom današnjega dana u samoj robnoj kući njih oko tisuću.

Do 17 sati u restoranu je prodano 13.135 komada švedskih mesnih okruglica, a u bistrou 2.400 hot dogova.Za građane koji iz smjera Zagreba ne idu osobnim automobilom, IKEA je osigurala autobus koji kreće sa Savskog mosta. Red vožnje autobusa dostupan je na internetskoj stranici www.IKEA.hr.

Robna kuća otvorena je radnim danom i subotom od 10:00 do 20:00 sati, a nedjeljom od 10:00 do 18:00 sati.

Gradnja robne kuće IKEA Zagreb koja zapošljava 335 ljudi, započela je 28. kolovoza 2013. godine, a u nju je investirano više od 750 milijuna kuna. Prostire se na 38.000 m2 i u njoj se nalazi izložbeni prostor u kojem su dizajneri interijera uredili pet domova i više od 60 soba za inspiraciju", stoji u priopćenju kojeg je Ikea poslala oko 17.30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara