Ilegalno prešli državnu granicu: Srbin prošvercao u Hrvatsku tri Kosovara

Ilegalno prešli državnu granicu: Srbin prošvercao u Hrvatsku tri Kosovara

Foto: Arhiva

OSJEČKO-BARANJSKA policija izvijestila je o novom slučaju protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, u petak oko 11,40 sati na D2, u blizini toplane, policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak, državljanin Republike Srbije, a u kojem su se kao putnici nalazila tri državljanina Republike Kosovo. Muškarci su privedeni u službene prostorije Policijske postaje Dalj zbog osnovane sumnje da su ilegalno prešli državnu granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je državljanin Republike Srbije počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice te je jučer priveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

Državljani Republike Kosovo su istoga dana predani policijskim službenicima Republike Srbije na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Erdut, a sukladno Sporazumu Republike Hrvatske i Republike Srbije o predaji i prihvatu osoba čiji je ulazak ili boravak nezakonit te dogovora o efikasnijem i ekonomičnijem načinu postupanja prilikom uočavanja ili zaticanja stranaca koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara