Ilija Jandrić iz Sabora želi natrag na HRT: "Nisam spin-doktor i ne trčim za foteljama"

Ilija Jandrić iz Sabora želi natrag na HRT: "Nisam spin-doktor i ne trčim za foteljama"

Foto: HRT

ILIJA JANDRIĆ, bivši novinar HRT-a koji sada radi u Saboru kao savjetnik za medije Josipa Leke, želi se vratiti na javni servis. Kandidirao se za ravnatelja programa HRT-a, što je pozicija koja je ostala upražnjena smjenom Gorana Rotima.

Osim Jandrića, u užoj konkurenciji nakon provedenog natječaja su još Saša Runjić i Zvonimir Varošanec. Komisiji koja treba izabrati novog ravnatelja sva trojica su predstavili svoje programe, a u petak će se predstaviti i zaposlenicima HRT-a koji će biti pozvani da se izjasne o najboljem kandidatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brainstorming sa samim sobom završen, spreman za streljanu u petak. Cilj: vratiti ugled i gledatelje HRT-u!", napisao je Jandrić na Facebooku.

U ranijem statusu napisao je kako se na natječaj za ravnatelja programa prijavio motiviran željom da se vrati novinarstvu, a iz istog se razloga, kako kaže, prijavio i na natječaj za radno mjesto komentatora - mentora na HRT-u.

"Budući da neki problematiziraju prijavu za ravnatelja programa zbog mog sadašnjeg radnog mjesta kao savjetnika za odnose s javnošću predsjednika Sabora, želim jasno poručiti da ja nisam ni političar ni dužnosnik niti član neke stranke nego državni službenik. Ovo je profesionalni angažman kao i bilo koji drugi gdje se traže medijski stručnjaci. Prilikom preuzimanja tog posla jasno sam rekao kako se ne vidim dugoročno u PR-u te da mogu privremeno pomoći u komunikaciji s medijima. Sebe u ovih godinu i pol nisam doživljavao kao "spin-doctora" niti sam tako radio. Vidio sam se kao servis novinarima, da odgovorim što je prije moguće na njihove upite, a ne da im prodajem maglu i otežavam posao. O tome svjedoči i istraživanje GONG-a o dostupnosti javnih institucija novinarima u kojima je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora u gotovo svim tablicama među 5 najbolje ocijenjenih institucija (od njih 23) po pitanju dostupnosti informacija i suradnje s novinarima. HRT volim, želim pridonijeti kvaliteti njegovog programa, meni je svejedno kako - mogu kao reporter ili kao ravnatelj programa ako mjerodavni misle da imam potrebne kvalitete. Ne trčim za foteljama. Želim raditi posao koji znam i volim i biti glas građana - pretplatnika. Jednom novinar - uvijek novinar", napisao je Jandrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara