Ina: Vrdoljak skriva studiju jer je povjerljiva, a istovremeno se podaci iz nje pojavljuju u medijima

Ina: Vrdoljak skriva studiju jer je povjerljiva, a istovremeno se podaci iz nje pojavljuju u medijima

Foto: Ina 

NAKON što se u medijima pojavila informacija da je ministar gospodarstva odbio Ini dati na uvid  stručnu studiju konzultantske kuće A.T. Kearney, tvrdeći da se radi o dokumentu koji je u vlasništvu države, jer ga je naručila i platila Vlada RH, oglasila se i Ina.
 
Kako navode u priopćenju, Nadzorni odbor Ine jednoglasno je donio odluku da se od Ministarstva gospodarstva zatraži analiza poslovanja kompanije, izrađena od strane konzultanata AT Kearney te Oil & Gas Consulting, nakon što su dijelovi analize objavljeni javno u medijima.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao kompanija izlistana na burzi, INA te njena nadzorna i upravljačka tijela imaju odgovornost i obavezu jasno i transparentno komunicirati sve podatke koji bi mogli imati značajan utjecaj na cijenu dionice i ugled kompanije,  što je ujedno razlog zbog kojeg je zatražena navedena analiza.  Ovo nije bila osobna odluka Siniše Petrovića, predsjednika Nadzornog odbora već jednoglasna odluka svih članova Nadzornog odbora, navode iz Ine.
 
"Iznenađuje nas odbijanje zahtjeva Nadzornog odbora za dostavom spomenute analize, posebice iz razloga što se poziva na povjerljivost podataka, a istovremeno se ti isti podaci objavljuju u medijima“, zaključuje se u priopćenju.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara