Index dobitnik švicarske nagrade QUDAL 2015: Najkvalitetniji hrvatski portal

Index dobitnik švicarske nagrade QUDAL 2015: Najkvalitetniji hrvatski portal


INDEX.HR je osvojio najveći broj glasova potrošača (br. 1 u kvaliteti) u istraživanju tržišta QUDAL General Survey 2015/2016, provedenom u Hrvatskoj tijekom siječnja 2015. godine, čime je postao nositelj prestižne zlatne medalje "QUDAL – br. 1 u kvaliteti" u kategoriji internet portala.

Br. 1 u kategoriji automobili je Mercedes, u kategoriji laptopa HP, u kategoriji hotela zagrebačka Esplanada, u kategoriji vode Jana, itd.

Ovu nagradu doživljavamo kao još jedno priznanje za istraživačko novinarstvo, ali i neprestano kvalitetni i zanimljivi web sadržaj koji Index stvara od 2002. godine.

U prošloj godini Index je razotkrio mnogobrojne korupcijske afere i doveo do smjene ministra Linića i njegovog pomoćnika Šegona. Indexov istraživački novinar Ilko Ćimić dobio je nagradu Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo, za seriju tekstova u kojima je razotkrivao predstečajne nagodbe Slavka Linića. HND je nagradio Ćimića upravo na dan kad je Linić smijenjen zbog malverzacija koje je Ćimić mjesecima otkrivao.

Dok su Milanoviću bliske novine na poklon dobile PDV od 5%, niži nego na dječju hranu, za razotkrivanje korupcijskih afera Index je nagrađen sa sedam poreznih nadzora, ucjenama, reketom Ministarstva financija i Agencije za elektroničke medije, te medijskim reketom kroz satelitske medije vlasti, na čelu s Jutarnjim listom koji je tada bio u vlasništvu Ninoslava Pavića. Uz novčane kazne Index se pokušalo uništiti masovnim podizanjem tužbi, koje u ovim danima sudovi počinju rješavati u korist Indexa.

Index je najposjećeniji hrvatski portal prema Amazonovom servisu za mjerenje posjete Alexa.com.

QUDAL

Istraživanja QUDAL - QUality meDAL provodi švicarska kuća ICERTIAS, metodom CAWI-DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). U Hrvatskoj je QUDAL istraživanje prisutno od 2011. godine, a danas osim u Hrvatskoj QUDAL je zastupljen u 19 zemalja na 4 kontinenta.

Uzorak je obuhvatio 1.200 ispitanika, korisnika interneta, građana Republike Hrvatske, na cjelokupnom teritoriju Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sva pitanja otvorenog su tipa, odnosno ispitanicima odgovori nisu unaprijed ponuđeni (a, b, c), već oni mogu posve slobodno navoditi ono što smatraju najprimjerenijim odgovorom. Pitanje kod kojeg je Index osvojio najveći broj glasova potrošača glasilo je: "Navedite naziv web stranice s hrvatskim sadržajem (web portal na hrvatskom jeziku) koja po vašem osobnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi općenito apsolutno najvišu razinu kvalitete u Hrvatskoj:“

Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: Index.hr.

Broj 1 u HrvatskojIndex.hr je najposjećeniji hrvatski portal po Amazon.com-ovom servisu za mjerenje posjete Alexa.com, te se nalazi među 3,000 najposjećenijih web stranica na svijetu.

U poljskom istraživanju Gemius Index ne sudjeluje otkad je dokazano manipuliranje i varanje kod konkurencije, čime je istraživanje tada postalo irelevantno: tada vodeći Net.hr portal zbog varanja je izbačen, pa pola godine kasnije ponovno vraćen u istraživanje. Nakon što se uklone mogućnosti varanja, Index će se vratiti u istraživanje Gemius.

Prema Google Analyticsu Index dnevno bilježi više od 600,000 posjetitelja, odnosno 1.1 milijuna posjeta i 5.5 milijuna pregleda stranica. Tijekom siječnja Index je zabilježio 35.9 milijuna posjeta i 169.5 milijuna otvaranja stranica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara