Index doznaje: Pod istragom i otkaz koji je Merzel dala zviždačici Jovev

Foto: Hina

ZVIŽDAČICA Jasmina Jovev koja je razotkrila sisačko-moslavačku županicu i Linićevu kumu Marinu Lovrić-Merzel te javno progovorila o lažiranju računa i narudžbenica u Sisačko-moslavačkoj županiji komentirajući najnovija zbivanja u slučaju županice, rekla je kako je bilo previše dokaza da se glava okrene na drugu stranu.

Iako istražitelji Uskoka terete županicu da je svoje rođendane i rođendane članova obitelji, kao i druge privatne domjenke, organizirala u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u Sisku te županiju oštetila za 182.000 kuna, a Hrvatske šume za 9.600 kuna, Merzel se, naravno od svega ogradila tvrdeći da se i dalje radi o "monstruoznim optužbama".

Jovev, koja je trenutno nezaposlena i dalje tvrdi kako joj je nezakonito uručen otkaz jer je ukazala na korupciju u Županiji, a sad se u sve umiješala i inspekcija Ministarstva uprave.

Ne zna hoće li joj procesuiranje županice vratiti posao

"Upravo sam dobila od Upravne inspekcije, Službe za inspekciju lokalne i područne samouprave, papir da od županije traže dopunu dokumenata i daju im rok od tri dana da im sve dostave. Oni su pokrenuli inspekciju i prvi put sam od njih dobila obavijest da postupaju po mom predmetu", rekla je Jovev za Index, ističući kako im je objasnila razloge iz kojih je udaljena iz službe, a za koje smatra da nisu objektivni.

Hoće li joj eventualno procesuiranje županice vratiti posao, kaže ne zna.

"Mislim da to uzročno posljedično nije vezano, vjerojatno se neće ići mehanikom da me vrate na posao ako nju osude, nego sve ovisi o inspekciji Ministarstva uprave i što oni ustvrde", rekla je Jovev.

Ističe kako se na svako riješnje koje je potpisala županica, žalila, na što joj je naravno, županica odbila žalbu.

"Nakon što sam županici ukazala na nezakonite radnje koje se vrše u Županiji napravili su novu sistematizaciju po kojoj za mene nije bilo posla, potom me županica kao djelatnicu loše ocijenila, stavila na raspolaganje i potom mi je uručen otkaz. Na sve sam se argumentirano žalila jer me nije imala razloga loše ocijeniti na temelju posla kojeg sam radila, no pošto mi je Merzel odbila sve žalbe, pokrenula sam slučaj na Upravnom sudu i podigla tri tužbe", rekla je Jovev.

"Da je HDZ bio na čelu Županije isto bih postupila kao sad"

Iako je neki prozivaju da je HDZ-ova igračica, zbog toga što je na porodiljnom odradila jedan posao u kampanji za HDZ preko autorskog ugovora, Jovev opovrgava takve navode.

"Ja nisam ničija aktivistica, posao za HDZ sam odradila jer sam morala od nečeg preživjeti. Da sam bila u Županiji, a da je na čelu nje bio HDZ ili neka druga stranka na vlasti te da sam saznala za nezakonite radnje, isto bi postupila kao u slučaju Merzel. Prijavila bi svaku korupciju jer tako mogu mirno spavati", rekla je Jovev.

Dodaje kako PR agencije rade i za "lijeve" i "desne", upravo kao i svaka televizija, novine i portali koji u vrijeme predizborne kampanje objavljuju promo materijale kako bi zaradili novac, no zato ih, kaže Jovev, nitko ne proziva da su glasila te stranke, nego to rade za novac.

"Tako je i rad za HDZ bio moj profesionalni angažman", zaključuje Jovev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara