Index doznaje: Upravu HAC-a smjenjuju nakon samo devet mjeseci rada!

Foto: Arhiva

HRVATSKE autoceste po drugi put ove godine dobivaju novu Upravu. Uprava HAC-a na čelu s Draženom Guštinom izdržala je tek devet mjeseci.

Smjena šefa Uprave Guština, te članova Uprave Jure Bajića, Nikola Bačurina i Narciza Dalasasa mogla bi biti potvrđena već na sutrašnjoj sjednici Vlade. O tome je već raspravljao Nadzorni odbor Hrvatskih autocesta, potvrdili su za Index izvori iz HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured za odnose s javnošću HAC-a, kao ni Ministarstvo prometa, ovu informaciju za sada nisu mogli službeno potvrditi. Index međutim doznaje da će novi predsjednik Uprave biti Davor Mihovilić, a za člana Uprave imenovan je i Marijan Sente.

Mihovilić i Sente do sada su bili direktori u HAC-u. Mihovilić je bio direktor Sektora za naplatu cestarine, a Sente direktor Sektora za pravne i opće poslove.

Konkretnih informacija o razlozima smjene za sada nema. Izgledno je, međutim, da su članovi Uprave smijenjeni zbog kaosa koji zadnjih mjeseci vlada na vrhu HAC-ove strukture. Članovi Uprave se, naime, gotovo oko ničega nisu mogli međusobno dogovoriti, te su odluke redovito donošene preglasavanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara