Indonezijska djevojčica nestala 2004. u tsunamiju vratila se obitelji

Screenshot: YouTube

INDONEZIJSKA djevojčica koju je u tsunamiju 2004. odnijelo more vratila se obitelji, objavila je u četvrtak njezina majka.

Raudhatul Jannah imala je četiri godine kad je 26. prosinca 2004. nju i brata odnio tsunami iz obiteljskog doma u Bandi Acehu, rekla je njezina mama Jamaliah za dpa.

Jamialiah kaže kako su ona i muž prestali tražiti djevojčicu nakon otprilike mjesec dana i mislili su da je poginula, a onda je u lipnju majčin brat opazio dijete nalik njezinoj izgubljenoj kćeri.

Zatim se otkrilo da je djevojčicu čuvala starija žena u obližnjem okrugu Aceh Barat Dayi. U srijedu se cijela obitelj ponovno našla na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muž i ja presretni smo što smo je pronašli", rekla je Jamaliah. "To je čudo od Boga", dodala je.

Čim ju je vidjela, kaže, bila je sigurna da je to njezina kći. "Ako itko ima ikakve sumnje, spremna sam na pretrage DNA", rekla je.

Jamaliah kaže kako je voda njoj i mužu, dok su se držali za plutajuće deblo, istrgnula iz ruku Raudhatul i njezina brata, tada sedmogodišnjaka. Raudhatul je danas 14-godišnjakinja, a roditeljima je rekal kako je i brat vjerojatno preživio jer ih je voda odnijela na otok Banyak, kaže majka. "Tražit ćemo ga na Banyaku jer vjerujemo da je i on živ", rekla je.

Snažan potres krajem 2004. potaknuo je stvaranje tsunamija u Indijskome oceanu, a život je u toj katastrofi izgubilo 230.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara