Inovacijski dan: Izraelski startupi predstavili se potencijalnim partnerima u Hrvatskoj

Inovacijski dan: Izraelski startupi predstavili se potencijalnim partnerima u Hrvatskoj

Foto: ZIP / Facebook

U ORGANIZACIJI Zagrebačkog inkubatora poduzetništva danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održan hrvatsko-izraelski inovacijski dan, na kojem je zainteresiranima predstavljeno više izraelskih startup kompanija zainteresiranih za suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Uz Zagrebački inkubator poduzetništva i Marketing Innovation Worldwide kao organizatore, događanje su podržali i veleposlanstvo Izraela i Hrvatska gospodarska komora.

Traže se poslovni partneri

Iz Izraela je stiglo osam startupova koji pružaju inovativna rješenja iz područja IT-a i cyber sigurnosti: Audiocodes koji se bavi se VoIP tehnologijom, Speech Modules razvija rješenja za pretvaranje govora u tekst, Actelis Networks bavi se širokopojasnim internetom , Top Image Systems pruža Enterprise Content Management (ECM) rješenja, Gigaspaces se bavi cloud tehnologijama, dok se Sasa Software i Verint bave sigurnosnim rješenjima, a Puresight sigurnošću djece na internetu.

Svi su oni zainteresirani za poslovnu suradnju s hrvatskim IT tvrtkama i financijskim institucijama te pronalaženje poslovnih partnera i predstavnika za Hrvatsku, istočnu Europu i države Balkana.

Tekst se nastavlja ispod oglasaNeke tvrtke već surađuju s Izraelcima

Nakon što su održane kratke prezentacije, zainteresirani su imali priliku ostvariti kontakte "jedan na jedan" s predstavnicima tvrtki, upoznati njihovo poslovanje i razmijeniti kontakte radi eventualne buduće suradnje.

Neke hrvatske tvrtke već su ranije ostvarile suradnju s izraelskim startupima pa je na skupu sudjelovao i Ivica Metlikovec čija tvrtka Mikrocoop surađuje s izraelskim startupom Top Image Systems. Microcoop se bavi isporukom cjelovitih rješenja za bespapirno poslovanje.

Ovakva događanja velika su prilika za hrvatske poduzetnike jer je Izrael, nakon Silicijske doline, najveći rasadnik startup kompanija na svijetu.

Osim toga, Izrael je vodeća zemlja po broju inženjera i znanstvenika u odnosu na broj stanovnika. Nakon SAD i Kanade, vode i po broju kompanija izlistanih na američkoj burzi tehnoloških dionica NASDAQ-u. Jedna od poznatijih izraelskih inovacija je USB memory stick.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara