Instalacije ili pirotehnika: Izgorjelo skladište HŽ-a u Kaštelima, šteta milijunska

Instalacije ili pirotehnika: Izgorjelo skladište HŽ-a u Kaštelima, šteta milijunska

Foto: Čitatelj Indexa

OKO 13 SATI buknulo je skladište HŽ-a u Kaštel Sućurcu. Vatrogasci iz četiri lokalna DVD-a stavili su požar pod nadzor za sat vremena. Do tada je skladište u potpunosti izgorjelo. Šteta je milijunska.

Pravodobna intervencija vatrogasaca spriječila je širenje požara po jakoj buri.

Kako doznajemo, radi se o derutnom skladišnom prostoru u vlasništvu HŽ Infrastrukture od nekih 300 kvadrata. Skladištili su se materijali potrebni za svakodnevno obavljanje zadaća, maziva za skretnice, ulje za mazalice, zaštitna odjeća i obuća i slično. Izgorio je i jedan manji viljuškar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirotehnika ili instalacije

Premda su izvještaji s terena spominjali kako su se tijekom požara čule eksplozije, doznajemo da u skladištu nije bilo takvim materijala. Isto tako, u skladištu nije bilo ni retardanta kojim se polijeva pružni pojas kao zaštita od požara, a koji je 2009. godine izazvao najveću željezničku tragediju u kojoj je 2009. godine u izlijetanju nagibnog vlaka poginulo šest putnika.

Vatrogasci saniraju požarište, a očevid će se obaviti tijekom sutrašnjeg dana, nakon čega bi trebalo biti poznato zbog čega je izbio požar. Sumnja se na instalacije ili pirotehniku. Upravo je zbog pirotehnike oko 16 sati izbio požar uz prugu između Kaštel Sućurca i Kaštel Starog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara