Iran: Izrael je ubojstvom Allahdadija prešao crtu, neka se cionistički režim spremi na odmazdu

Iran: Izrael je ubojstvom Allahdadija prešao crtu, neka se cionistički režim spremi na odmazdu

Foto: FAH

IRAN je poručio Sjedinjenim Državama da je Izrael prošlotjednim zračnim napadom u Siriji, u kojemu je ubijen iranski general, "prešao crtu" i da će Iran odgovoriti, objavila je iranska novinska agencija Irna u utorak riječi jednog višeg dužnosnika.

"Rekli smo Amerikancima da se vođe cionističkog režima trebaju pripremiti na posljedice svoga poteza", izjavio je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Hossein Amir Abdollahian.

General iranske Revolucionarne garde Mohammed Allahdadi poginuo je zajedno s jednim zapovjednikom Hezbollaha i sinom bivšeg vojnog vođe Hezbollaha Imadom Moughiniyehom 18. siječnja u napadu na konvoj Hezbollaha u blizini Golanske visoravni.

Viši izraelski sigurnosni dužnosnik izjavio je da su izraelske snage mislile da napadaju niže rangirane gerilce. Službeno Izrael uopće nije komentirao napad.

Abdollahian: Izrael je prešao crvenu crtu

"U poruci Amerikancima rekli smo da je cionistički režim prekoračio crvenu crtu", rekao je Abdollahian.

Prema njegovim riječima, poruka je diplomatskim kanalima prenešena američkim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iran i Sjedinjene Države nemaju izravne diplomatske odnose još od islamske revolucije 1979. u Iranu, ali Sjedinjene Države sudjeluju u međunarodnim pregovorima s Iranom o iranskom nuklearnom programu, a interese SAD-a u Iranu zastupa švicarsko predstavništvo u Teheranu.

Abdollahianove su riječi odjeknule i na komemoraciji Allahdadiju što ju je u utorak priredila skupina Basij, paravojna formacija pod okriljem Revolucionarne garde.

"Cionisti trebaju znati da se bliže svojoj propasti. Trebali bi biti potpuno spremni jer nikada više neće biti mira", izjavio je na komemoraciji general Mohammad Reza Naghdi, kako prenosi Irna.

Izrael je nakon izbijanja rata u Siriji više puta izvodio napade u toj zemlji, uglavnom uništavajući oružje za koje izraelske vlasti tvrde da je namijenjeno Hezbollahu, protiv kojega se Izrael bori u susjednom Libanonu. Hezbollah se u sirijskome ratu, koji traje već črtiri godine, bori na strani režima Bashara Al Assada.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara