Islamski radikali pred kamerama odrubili glavu zarobljenom kurdskom vojniku

Screenshot: YouTube

RADIKALNI džihadisti Islamske države pogubili su još jednog zarobljenika na sličan način kao američkog novinara Jamesa Foleyja. Žrtva je ovoga puta zarobljeni kurdski vojnik, kojeg su obukli u odoru sličnu onoj kakvu nose zatvorenici u Guantanamu, te mu odrubili glavu pred kamerama i snimku postavili na internet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Snimka je nastala pred džamijom u iračkom gradu Mosulu. Zarobljenik je na koljenima, a iza njega su tri radikala Islamske države. Ovaj video je naslovljen "Poruka Barzaniju", što se očito odnosi na Massouda Barzanija, predsjednik iračkog Kurdistana.

Islamska država upozorava Barzanija da je "napravio veliku pogrešku kada se udružio s Amerikancima". Ekstremisti su zaprijetili da će pogubiti još 14 kurdskih boraca koje su zarobili ako irački Kurdi nastave surađivati sa SAD-om. Poruka je s arapskog prevedena na kurdski jezik.

Kako bi dokazali da njihova prijetnja nije jalova, na početku snimke prikazali su ostalih 14 Kurda koje su zarobili. Svi su bili odjeveni u narančaste kombinezone, slične onome koje je nosio pogubljeni kurdski vojnik. U isti kombinezon bio je odjeven i američki novinar Foley.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara