Isplata povrata poreza na dohodak kasnila je zbog tehničkih problema

Isplata povrata poreza na dohodak kasnila je zbog tehničkih problema

Foto: Hina

ISPLATA povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu započinje u utorak, 26. svibnja, najavljeno je u petak iz Ministarstva financija i Porezne uprave

"Nakon navedenog datuma obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijati će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda", objavili su Ministarstvo i Porezna uprava na svojim mrežnim stranicama.

Ministar financija Boris Lalovac jučer je izjavio kako Porezna uprava još uvijek nije krenula s isplatom preplaćenog poreza zbog tehničkih problema te da bi isplate trebale krenuti vrlo skoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u objavi Porezne uprave, od 1. siječnja 2014. uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, a zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji kao i pravila iskazivanja podataka.

"Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-tak dana", ističu iz Porezne uprave.

Najavljuju i kako će plan obrada godišnjih prijava redovito objavljivati na internet stranicama Porezne uprave.

Inače, poreznici su zaprimili ukupno 667.350 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara