Ispovijest brata ubojice iz Newtowna: "Ostavite Adama da počiva u miru, voljet ću ga dok sam živ"

Foto: AFP

RYAN LANZA, brata Adama Lanze, koji je ubio vlastitu majku, a zatim počinio masakr u osnovnoj školi u Newtownu te presudio i sebi, odlučio je progovoriti o situaciji u kojoj se nalazi. Dvadesetčetverogodišnjak je na internetu objavio posljednju počast svom bratu kazavši da je tužan zbog njegove smrti, ali i da je i on sam žrtva.

"Izgubio sam majku i brata", napisao je Ryan na Facebooku i objavio fotografiju svog mlađeg brata ispod koje je pisalo "R.I.P. - Nedostajat ćeš mi, brate. Voljet ću te dok sam živ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije nego što je krenuo u svoj krvavi pohod, Adam je ubio vlastitu majku dok je ležala u krevetu. Ryan je i njezinu fotografiju postavio na Facebook. "Nedostaješ mi, mama. Toliko te volim. Uvijek ćeš biti u mom srcu", napisao je.

Mladić je izrazio ogorčenost zbog pritiska javnosti, koja ga okrivljuje za nešto što je počinio njegov brat.

"Umoran sam od toga da ljudi na mene svaljuju krivicu za nešto što je učinio moj brat. Ja volim Adama, on mi je brat, nitko nema pravo nazivati ga pogrdnim imenima kada više nije među živima. Ostavite mog brata da počiva na miru, molim vas. Poštujte to", stoji u poruci Ryana Lanze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara