Istra: 239 prijava za 20 mjesta na natječaju za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

Istra: 239 prijava za 20 mjesta na natječaju za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

Foto: Hina

ČAK 239 prijava za 20 radnih mjesta stiglo je na novi javni poziv Istarske županije u sklopu projekta "Moj prvi posao", čiji je cilj zapošljavanje vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Prema priopćenju za javnost iz kabineta istarskog župana Valtera Flege, najveći interes iskazan je za Službu za unutarnju reviziju gdje se za jedno radno mjesto javilo 47 kandidata, te za Upravni odjel za gospodarstvo gdje se za jedno radno mjesto prijavilo 45 kandidata.

Ukupno 13 upravnih odjela i odsjeka tražilo je vježbenike, dok su brojne prijave stigle i za radno mjesto višeg stručnog suradnika za međunarodne projekte u Upravnom odjelu za turizam, koji je tražio pet izvršitelja, po jednog za Poreč i Pazin, te tri za Pulu.

"Kandidati čije su prijave zadovoljile uvjetima javnog poziva bit će tijekom ožujka pozvani na razgovor. Nakon što Istarska županija od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobije obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva, polaznici stručnog osposobljavanja počinju s radom u roku osam dana", navodi se u priopćenju iz županova kabineta.

Istarska županija raspisala je 30. siječnja javni natječaj za zapošljavanje vježbenika, kojima se želi omogućiti da uz rad s mentorom kroz godinu dana steknu iskustvo samostalnog obavljanja pojedinih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara