Ivica Todorić i Ivica Mudrinić osnivaju političku stranku!?

Foto: Goran Šebelić (Cropix)

"U PITANJU je, čini se, traženje trećeg puta u hrvatskoj politici. Neslužbeno doznajemo da Mudrinić i Todorić planiraju osnovati svoju političku stranku, jer i jedan i drugi nikada nisu bili 'samo', menadžeri, nego su oduvijek dobro znali kako se do krupnog biznisa ne dolazi, a niti uspijeva u njemu ostati, bez snažnog političkog zaleđa i guranja te iste politike.", stoji u novom broju političkog dvotjednika Objektiv u kojem se analizira nedavna odluka Hrvatske udruge poslodavaca da na čelo te udruge postave Mudrinića.

Todorić već probao s Rohatinskim, ali nije išlo

U članku s naslovom "Todorić i Mudrinić kreću u napad na premijersko mjesto", analizira se kako je čelno mjesto u HUP-u odavno prestalo biti počasna funkcija već ima i političku težinu. Isto tako Todorić nadzire HUP, a čini se da su i jedan i drugi procijenili Vlada ne pomaže dovoljno poduzetnicima pa su krenuli u vlastiti projekt.

No, čini se neće sve stati na još jednoj stranci s obzirom da Objektiv piše da ovaj dvojac stoji iza novog dnevnog lista kojeg bi vodili Denis Kuljiš i Marijan Jurleka, a koji bi im trebao olakšati političke ciljeve. Isto tako jasno je kako Todorić već odavna ima političke ambicije, a čini se da je svojedobno gurao bivšeg guvernera Željka Rohatinskog.

Mudrinića zasmetali novonajavljeni porezi

"Jedna od nikad potvrđenih spekulacija govori kako je politička ambicija bivšeg guvernera Željka Rohatinskog bila poticana od samog Todorića, a Todorić je u priču htio uklopiti i tadašnjeg ministra policije Tomislava Karamarka. Kada je Todorić shvatio da Rohatinski, kao ni HDZ s kojim ga je htio spojiti, nemaju ozbiljne šanse za pobjedu na parlamentarnim izborima, odustao je od te ideje. Budući da Rohatinski ponesen slavom nije htio odustati od te ideje, Todorić je da ga se riješi odlučio, prema izvorima Objektiva, u medije odlučio plasirati informaciju i tako pokrenuti aferu 'Romah'. Takva informacija koja mu ne ide u prilog mogla je doći samo od strane Todorića", piše Objektiv  dodajući da je to bio kraj Rohatinskog, ali i HDZ-ove vlasti koju je smijenila Kukuriku koalicija.

Što se Mudrinića tiče, njegov veći angažman kreće kada je nova vlast teleoperaterima uvela posebni porez, a uz ponudu da će ga ukinuti ako krenu investirati u Hrvatsku, Mudrinić se očito ponukan time odlučio aktivnije uključiti u politiku.

Protiv tog poreza je bio upravo Mudrinić, piše Objektiv, a Hrvatska je nakon pritisaka iz EU povukla porez što je Mudrinić smatrao svojom pobjedom. Rezultat je da se nikakve investicije nisu dogodile, ali ih zato Mudrinić i dalje doziva žaleći se kako se investitor u Hrvatskoj dočekuje kao zločinac, što se ne bi moglo iščitati iz njegova slučaja koji su upravo suprotni.

Dobre veze s Josipovićem

"Ne treba zanemariti ni da je polifunkcionalni Mudrinić u dobrim odnosima i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem u čijem se timu našao kao ekonomski savjetnik, a predsjednik je u zadnje vrijeme u sve lošijim odnosima s premijerom Zoranom Milanovićem. Osim toga, Josipović je pokazao da mu nije strano napasti medije ako štogod iskopaju o njemu pa mu u nekom budućem otvorenijem sukobu s premijerom neće biti loše uza sebe imati Mudrinića koji svojim oglasima može kupiti jednako glasnu šutnju mainstream medija", piše Objektiv dodajući kako se s novom poslodavačkom ofenzivom poklopilo i vrijeme pokretanja novog dnevnog lista oko kojega je i danas podignut veo tajne pa će se ime znati vjerojatno nekoliko dana prije tiskanja.

Za sada se zna da su u projekt uključeni Denis Kuljiš, Marijan Jurleka i Kuljiševa supruga Nada Mirković. Spominje se i ime Aljoše Roksandića, vlasnika Digitela preko kojega, gle čuda, sve marketinške akcije i budžete troši Hrvatski telekom.

Suradnja Todorić-Roksandić

"Tvrtka Digitel, koja radi i s Ivicom Todorićem i koju se dovodilo u vezu s novim dnevnikom, Objektivu je otklonila bilo kakvu vlasničku povezanost ne samo s novim dnevnim listom, nego s bilo kojim novinama u Hrvatskoj, iako su nedavno upravo Ivica Todorić i Aljoša Roksandić potpisali ugovor o strateškoj suradnji, a njihov stisak ruke i široki osmijeh nisu zaboravile prenijeti sve medijske kuće u kojima se oglašavaju", piše u novom broju Objektiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara