Ivin HDZ-ovac: Pohvalio Baldasara pa dobio gradski prostor i organizaciju tombole za Sudamju

Foto: Hina

SJEĆATE se Nikole Bekavca? Predsjednik Udruge hrvatskih ratnih veterana Grada Splita u jeku je predizborne kampanje dao podršku Ivi Baldasaru koji se našao na meti SDP-ovog veterana Vinka Bajrovića Cape.

Bekavac je ustvrdio kako je doista istina da je Baldasar iz Italije za vrijeme rata slao humanitarnu pomoć, a to zna jer je osobno sudjelovao u prihvatu paketa. To je kazao samo tri dana nakon što je Baldasar naširoko pojasnio što je radio u Italiji za vrijeme rata.

Bekavac je zbog svog istupa poslan pred časni sud HDZ-a jer se predsjedniku Petru Škoriću nije nimalo svidjelo što je istupao mimo proklamirane politike stranke, odnosno, zbog toga što je kao HDZ-ovac uzeo u zaštitu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Splita.

Baldasar oduzeo prostor liječniku koji je htio napraviti sportsku polikliniku i turističku ambulantu

Bekavac za svojim istupom ne žali, a ne žali ni ako ga isključe iz stranke. Vjerojatno čovjek zna što govori jer otkako je u Banovinu zasjeo Baldasar ne može se reći da Bekavcu loše ide. Udruga je na korištenje dobila gradski prostor u Matice Hrvatske. Što će biti tamo od Bekavca se nije moglo doznati, ali kaže da će biti zaposleno 50 ljudi.

Prostor je za vrijeme Keruma dan doktoru Matuliću za sportsku polikliniku, sadržaj koji Grad Split trenutno nema, a u planu je bilo i otvaranje turističke ambulante. Matulić je tražio da se ugovor donekle izmjeni zbog visokih troškova preuređenja prostora, ali je Baldasar odlučio da se time uopće ne zamara nego je prostor povjerio Bekavcu. Indexu je objasnio da Matulić nije imao potrebne papire za otvaranje ambulante, dok Bekavac tvrdi da je tražio od Grada milijune, a oni će urediti sve besplatno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bekavac ugovarao tombolu s Gradom, a Grad Index upućuje na Turističku zajednicu?!

Nije stalo na tome. Naime, ove godine na Sudamji tombolu više ne organizira Ćićo Ganza, nego upravo Udruga Nikole Bekavca. Ni tu nema mjesta čuđenju, kaže Bekavac, jer njegovi redari već godinama rade na Danu Grada Splita. Čuđenje je, međutim, izazvao odgovor Grada Splita. Pitali smo ih, naime, kako je došlo do angažmana Udruge Nikole Bekavca. Uputili su nas na Turističku zajednicu, no direktor Vedran Matošić kazao nam je da on ništa nije dogovarao, već da je to napravio Grad Split. Isto nam tvrdi i Bekavac, što znači da su u Gradu Splitu dali neistinit odgovor da ne upotrijebimo neku težu riječ.

Slaba memorija gradonačelnika Baldasara

Gradonačelnik Baldasar, inače, kad god bi ga se pitalo oko Bekavca i Udruge, nije imao najbolje sjećanje pa je tako mislio i da je prostor u Matice Hrvatske dao nekoj drugoj udruzi, a ne onoj kojoj predsjeda onaj koji ga je izvlačio kada je najviše trebalo.

Bekavac ne vidi problem bilo kakve naravi, jer kaže da Udruga već od ranije raspolaže s tri restorana i da su odlučili humanitarno donirati prihod na tomboli.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara