Iz Bruxellesa pobijaju optužbe Hajdaš Dončića protiv dubrovačkog župana: Barroso Dobroslaviću poslao pismo zahvale!

Ilustracija: Arhiva, Foto: Index

INDEX je u posjedu pisma koje pobija izjavu ministra Hajdaš Dončića, koji tvrdi da je Barossa bio ljut nakon što mu je župan Dobroslavić uputio pismo o problemu Pelješkog mosta. Iz pisma je jasno vidljivo da je Barosso zahvalio Dobroslaviću na pismu te da nije bio ljut, kako je tvrdio Dončić.

Dubrovačka HDZ-ovka i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica odbacila je tvrdnju da je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić dijelom kriv da je odluka o studiji Pelješkog mosta pomaknuta za studeni, kako je to ocijenio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Župan je poslao pismo Europskoj komisiji koje je navodno u Bruxellesu protumačeno kao pritisak.

"To nema nikakve veze, naš župan se brine za jug Hrvatske i normalno je da je pisao i komunicirao. Dopustite mi da sam sada u stanju spekulirati da sve to ima veze s poljuljanim odnosima s EU-om koji su uslijedili zbog "lex Perković", rekla je Šuica.

"Ja sam dobila odgovor od povjerenika Hannesa u kojem kaže da se radi na studiji i da će najbolje rješenje biti ono koje studija kaže. Nakon toga hrvatske vlasti moraju odlučiti hoće li financirati most na tim osnovama", dodala je Šuica.

Slučaj je komentirao i šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekavši da je uvijek netko drugi kriv - "malo vanjski, malo unutarnji neprijatelj".

"Uvijek će se naći formula za opravdanje nerada i nesposobnosti", poručio je Karamarko. "Nemam tu što komentirati, to su ljudi koji nemaju projekt, program. Što su napravili u godinu i pol dana, čime se mogu podičiti, gdje je taj kapital kojim danas mogu baratati i bilo što reći bilo kojem građaninu?", upitao je Karamarko.

Dobroslavić: Da smo mi pustili ministra i predsjednika Vlade, kako to traži Hajdaš Dončić, mosta ne bi ni bilo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tvrdnje ministra Hajdaš Dončića reagirao je i sam župan Nikola Dobroslavić.

"Izjava ministra Hajdaš Dončića je smiješna, a njena uvredljivost najbolje govori o ministru samome.

Ministar dobro zna da moj dopis Barossu nije, niti može biti uzrok produljenja roka izrade studije. Možda bi se on i predsjednik Vlade mogli zapitati ima li produljenje roka veze sa slučajem lex Perković.

Poslao sam predsjedniku Europske komisije Barossu zaključke sa sastanka od 28. kolovoza u Dubrovniku. Na tom su sastanku predstavnici svih političkih stranaka i čimbenika javnog života Dubrovačko-neretvanske županije donijeli jednoglasno zaključak u kojem se poziva Vladu i Europsku komisiju da što prije nastavi gradnju Pelješkog mosta kao jedinog pravog rješenja spajanja odvojenih teritorija Hrvatske i EU.

Na sastanku su kao gosti bili pomoćnik ministra Hajdaš Dončića, predstavnici radne skupine za izradu studije  te načelnik Općine Neum koji su čuli stajalište juga Hrvatske po ovom važnom pitanju.

Da smo mi pustili ministra i predsjednika Vlade, kako to traži Hajdaš Dončić, mosta ne bi ni bilo jer su oni bili protiv mosta, a mi i hrvatska javnost uvijek smo bili na stajalištu da je most najbolje rješenje, pa smo pomogli i njima da i oni to shvate", stoji u priopćenju dubrovačkog župana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara