Iz Europske unije stiže novac za Pelješki most: Hrvatskoj za predstudiju odobreno 200.000 eura

Foto: Ilustracija

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić objavila je, gostujući u Dnevniku HTV-a, kako je Europska unija odobrila Hrvatskoj 200.000 eura za izradu predstudije izvedivosti gradnje Pelješkog mosta. Predstudija će uzeti u obzir ne samo most, nego i cestovni koridor kroz neumsko zaleđe.

"Strateški cilj vlade je efikasno povezivanje hrvatskog teritorija, a to je i cilj EU-a jer će hrvatski teritorij postati i teritorij Unije. Projekt ne treba politizirati, nego vidjeti što je najisplativije", izjavila je Pusić.

Naglasila je da ratifikacija sporazuma Tuđman-Izetbegović nije uvjet za dobivanje europskih sredstava za gradnju mosta, ali da bi bilo dobro da se ona potvrdi.

Pusić je komentirala i raspravu hrvatskog i srbijanskog predsjednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića oko toga tko će koga prvi i kada posjetiti te zaključila kako se situacija neće riješiti sastankom dvaju predsjednika, već sastankom ministara vanjskih poslova tih dviju zemalja, koji bi se trebao dogoditi tijekom jesenskog zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara