Izabran novi ravnatelj NP Krka: "Pred njim je izazovan i odgovoran posao"

Izabran novi ravnatelj NP Krka: "Pred njim je izazovan i odgovoran posao"

Foto: Hina

KREŠIMIR ŠAKIĆ, diplomirani ekonomist, izabran je za ravnatelja NP Krka na razdoblje od četiri godine. Na natječaj je pristiglo devet prijava kandidata, a u postupku izbora kao najbolji kandidat istaknuo se Krešimir Šakić. Njegovo stručno zvanje, dosadašnje profesionalno iskustvo i kvalitetno artikuliranje vizije razvoja NP Krka izdvojilo ga je među kandidatima - obrazložili su u resornom Ministarstvu.

"Pred novim ravnateljem Nacionalnog parka Krka je izazovan i odgovoran posao. Vodit će jedan od naših najpoznatijih nacionalnih parkova i zajedno s ostalim ravnateljima parkova raditi na ostvarenju strateškog cilja koji smo si zacrtali - podizanje razvojnih potencijala parkova uz optimalnu zaštitu prirode i kvalitetnu suradnju sa zajednicom. Razvoj parkova prirode iznimno je važan za stanovništvo šire regije oko parka kojem se time pružaju nove poslovne prilike i stvaraju preduvjeti za nova radna mjesta“ - ocijenio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Naslijedio Tončija Restovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godinu dana Šakić je bio ravnatelj Studentskog centra Šibenik, čije je vođenje preuzeo nakon što je četiri godine bio direktor u tvrtki TEF d.d. gdje je vodio projekte poput ekološke sanacije bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku. Prije toga, Šakić se deset godina bavio privatnim poduzetništvom u sektoru turizma.

Šakić je na poziciji ravnatelja NP Krka naslijedio Tončija Restovića koji je vodio park dvije godine, a krajem prošle godine imenovan je pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara