Izbačeni HNS-ovci žele novu stranku s Radimirom Čačićem

Foto: FAH

IZBAČENI članovi HNS-a, Natalija Martinčević i Zlatko Koračević, održali su konferenciju za novinare kako bi hrvatsku javnost izvijestili o posljednjim događanjima u stranci za što su dobili podršku i svojih kolega Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa i Sandre Herman, zamjenice župana Međimurske županije.

"Izbacivanje Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, kao i Radimira Čačića jasno pokazuje da u Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima za demokraciju više nema mjesta odnosno da nažalost ovdje ista nije načelo po kojem se ponaša i vodi", proučili su izbačeni HNS-ovci.

Gradonačelnik Novog Marofa, Darko Hrenić ovom prilikom svima je objavio i svoj izlazak iz HNS-a, jer kako tvrdi, unutar ovakve stranke više ne postoji potreban prostor unutar kojeg bi mogao djelovati i na taj način doprinijeti onima koji su ga s povjerenjem izabrali.

Punu podršku iskazala je i Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije naglašavajući da je članstvo uistinu razočarano posljednjim potezima stranke te da to ne može i neće ostati bez posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U prilog tome najbolje govori činjenica izlaska 160 članova Gradske organizacije HNS Varaždin koji su samoinicijativno vratili svoje članske iskaznice i izašli iz stranke, jasno pokazujući da više ne žele biti dio ovakvog HNS kakav je danas, HNS u kojem se iz stranke izbacuje bez prava na očitovanje, a temeljem upitnih razloga", tvrde bivši HNS-ovci.

Ipak, izlazak članova iz HNS-a ne znači izlazak iz politike već, kako kažu, jasno iskazivanje mišljenja i početak nekog drugog puta u kojem će transparentnost biti prvi i osnovni kriterij.

Bivši članovi nadaju se povratku u politiku Radimira Čačića s kojim žele izgraditi novu stranku.

"Kako je Radimir Čačić, jedan od osnivača HNS-a, najavio da se vraća u politiku, očekujemo da će učiniti ono što govori i da ćemo se svi zajedno u budućnosti imati prilike angažirati u stranci koja sluša građane, stranci orijentiranoj prije svega na rješavanje konkretnih problema građana, nuđenje konkretnih rješenja i realizaciju projekata", najavljuju organizatori konferencije.

"Način na koji smo radili i na koji radimo, najbolje dokazuje tko je u pravu, a tko ne i vjerujemo da će to biti najbolji putokaz, onima koji su nam dali svoj glas, za odluke u budućnosti. Iza sebe imamo konkretne projekte i ostvarenja te smatramo da su oni naša najbolja referenca", istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara