Izdala ih udarna ekipa: Splitski huligani razočarani jer im je policija onemogućila nerede

Izdala ih udarna ekipa: Splitski huligani razočarani jer im je policija onemogućila nerede

Foto i screenshot: Vojko Bašić / Cropix,  Facebook / Fantomi Pirotehnike 1950

NA FACEBOOK stranici Fantomi Pirotehnike 1950, posvećenoj splitskoj Torcidi, jučer je objavljen post u kojem su neki navijači iskazali vidno razočaranje činjenicom da im je snažna prisutnost policije omela organizaciju, zbog čega je jučerašnji Split Pride prošao bez (najavljenih) incidenata.

Administrator je tako poručio da je malo razočaran jer nije bilo bacanja kamenja, ali je s druge strane i zadovoljan jer se ovako neće blatiti ime Torcide koja bi ispala kriva za sve. Osim toga, zaključio je kako je sudionike Pride više zaboljelolo to što su paradirali ispred 20 ljudi, nego kamen u glavu, na kraju konstatiravši kako "udarne grupe nisu tile gubit ljude zbog tih bolesnika", jer se ne isplati bacit kamen i ići u zatvor zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je u raspravi koja je potom uslijedila najviše kritika upućeno zbog prvotnog pozivanja na nerede, da bi se na kraju sve pretvorilo u piknik. Administrator se "branio" tezom da je udarna ekipa otišla u Poljsku, pa je i ostatak ekipe odustao od izazivanja incidenata. Svejedno, pozdravio je sve "istomišljenike koji su jučer došli na rivu i trpili policijsku represiju".

Post je uklonjen nakon što je na koncu rasprave, ne birajući riječi, jedan korisnik administratoru rekao da "izbriše status jer će sutra opet po novinama bit članci u kojima se grupa proziva".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara