Izgorio ZET-ov autobus kraj Velike Gorice

Izgorio ZET-ov autobus kraj Velike Gorice

Foto: VG danas

ZET-OV autobus na liniji 335 Velika Gorica - Pleso - Donja Lomnica jutros se zapalio te potpuno izgorio. Nesreća se dogodila oko 8 sati, a autobus se zaustavio na cesti koja povezuje Pleso i Rakarje, nedaleko ulaza u vojnu bazu, piše VG danas.

Vozač je primijetio dim u predjelu motora. Odmah je zaustavio autobus i evakuirao putnike. U vozilu je bilo šest putnika, ali nitko nije ozlijeđen.

"Vozač je pokušao samostalno ugasiti požar, no unatoč naporima do dolaska vatrogasne postrojbe to mu nije uspjelo. Vozilo je relativno novije generacije, iz 2003. godine, a održavano je prema uputama proizvođača", priopćio je Indexu glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Uzrok nastanka požara utvrdit će vještačenje koje je u tijeku. Zbog nesreće je jutros na tom dijelu ceste zatvoren promet.

Autobus EvoBus s garažnom oznakom 653 proizveden je 2003. godine, a od ožujka prošle godine prometovao je u Velikoj Gorici. Poznato je da su slični modeli imali slučajeve samozapaljenja.

U srpnju 2013. izgorio je ZET-ov autobus na liniji 131 Črnomerec-Bizek. Tada se vatra zapalila u predjelu motora, putnici su na vrijeme evakuirani, a vozilo je isto bilo potpuno uništeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara