Izraelci izveli 16 napada na Pojas Gaze, ubijena dva Palestinca

Foto: Hina

DVA Palestinca ubijena su tijekom noći od nedjelje na ponedjeljak u izraelskom zračnom napadu u Gazi, čime je broj poginulih Palestinaca porastao na 2122 od početka rata 8. srpnja, po palestinskim izvorima.

Glasnogovornica izraelske vojske potvrdila je da je zrakoplovstvo izvelo 16 napada ali nijedna raketa nije ispaljena prema izraelskom teritoriju iz Pojasa Gaze od nedjelje u ponoć po lokalnom vremenu.

Dvije džamije u Beit Hanunu na sjeveru Pojasa Gaze i u gradu Gazi uništene su u tim izraelskim napadima, objavili su svjedoci.

Operacija koju je Izrael pokrenuo protiv Hamasa "nastavit će se dok ne postigne cilj, a to može potrajati", upozorio je u nedjelju premijer Benjamin Netanyahu.

Iran će naoružati Palestince na Zapadnoj obali

Iran će "ubrzati naoružanje na Zapadnoj obali" kao odmazdu za slanje izraelske špijunske bespilotne letjelice srušene, po Teheranu, iznad Irana, izjavio je u ponedjeljak visoki dužnosnik Čuvara revolucije.

"Ubrzat ćemo naoružanje Zapadne obale i zadržavamo pravo da odgovorimo" na slanje te bespilotne letjelice "tipa Hermes", srušene dok se približavala postrojenju za obogaćivanje urana u Natanzu, izjavio je general Amir-Ali Hadžizadeha, zapovjednik snaga Čuvara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara