Izraelske snage ubile četvero Palestinaca na Zapadnoj obali

Foto:

IZRAELSKE snage ubile su u subotu četvero Palestinaca tijekom racije u kući na Zapadnoj obali prilikom potrage za traženim pripadnikom Hamasa, priopćila je izraelska vojska.

Izraelska vojska je potvrdila da je napala dom u izbjegličkom logoru u Jeninu gdje su ubili Hamasovog pripadnika Hamzu Abu Alhija, nakon što je otvorio vatru na izraelske snage.

U okršaju su ranjena dva izraelska vojnika. Trojica ostalih Palestinaca su ubijeni jer su tijekom racije na kuću gdje se skrivao 24-godišnji Alhija zasuli izraelske snage kamenjem i molotovljevim koktelima. Napad je izvršen u dva sata ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od nastavka pregovora u srpnju prošle godine izraelske su snage do današnje akcije u Jeninu ubile 57 Palestinaca

Pristaše Hamasa su ulicama grada Jenina na Zapadnoj obali nosili tijela trojice Palestinaca i negodovali protiv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji, uz posredovanje SAD-a, vodi mirovne pregovore s Izraelom.

Hamas, koji kontrolira Pojas Gaze, ne priznaje državu Izrael i protivi se pregovorima. Pregovori do sada nisu zabilježili neki značajan napredak. Američki državni tajnik John Kerry je odredio travanj kao rok završetka pregovora, no dvije strane su zapele oko pitanja oslobađanja nekih palestinskih zatvorenika do kraja ovog mjeseca.

Od nastavka pregovora u srpnju prošle godine, izraelske su snage do današnje akcije u Jeninu ubile 57, a ranile skoro 900 Palestinaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara