Izvješće: Obama je zaprijetio da će srušiti izraelske zrakoplove ako krenu na Iran

Izvješće: Obama je zaprijetio da će srušiti izraelske zrakoplove ako krenu na Iran

Foto: Hina

KUVAJTSKI dnevni list javlja da je predsjednik Obama u 2014. godini zaprijetio da će srušiti izraelske zrakoplove ukoliko napadnu ciljeve unutar Irana.

List Al Jarida se u izvješću poziva na "dobro postavljene", ali isključivo anonimne izvore. Portal israelnationalnews.com prenosi navode da je izraelski predsjednik Netanyahu zajedno s dvojicom pomoćnika "odlučio provesti zračne napade nakon konzultacija s najvišim dužnosnicima iz obavještajnih službi".

"Netanyahuova vlada je odlučila izvesti zračne napade u 2014. godini ubrzo nakon što je Izrael otkrio da su Sjedinjene Države i Iran poveli tajne razgovore o iranskom nuklearnom programu i da su bile spremne potpisati sporazum 'iza leđa' Izraelu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Jarida u izvješću tvrdi da je američki predsjednik zaprijetio da će presresti i srušiti izraelske zrakoplove ukoliko dođe do napada.

Portal Mediaite piše da američki mediji u glavnoj struji vijest prenose s rezervom, ali i da je ona dočekana slavodobitno kod konzervativnih komentatora koji je koriste kao potvrdu "proiranske" politike predsjednika Obame.

Američki predsjednik i izraelski premijer ne uživaju međusobno povjerenje i u prošlosti su javno pokazivali netrpeljivost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara