Izvodili akrobacije pa se zabili u more: U Istri pao mali avion, dvoje mrtvih

Foto: Regional Express, Peryton.hr
Video: Regional Express


MANJI zrakoplov pao je u more između ACI Marine u Pomeru i Medulina, doznaje se iz PU istarske. Policija je dojavu o padu aviona u more dobila u 15:12 sati. Riječ je o akrobatskom avionu u kojem su bile dvije osobe. Avion se raspao po udarcu u površinu mora. Komadi aviona potonuli su na šest metara dubine.Iz pilotske škole Peryton potvrđeno je da je stradao njihov instruktor Siniša Pačić. Avion u kojem je stradao sam je doveo iz Češke. Radi se o o akrobatskom avionu marke Zlin 242."Zajedno s prijateljem uputio se na trenažni let. Iz Zagreba su odletjeli do Lesca (pored Bleda), nakon toga su svratili do Portoroža da bi pauzu napravili u Medulinu, na maloj stazi pored pulskog aerodroma. Nakon odmora, rutinski panoramski let iznad Pulskog akvatorija bio je koban. Zauvijek nas je napustio naš - Čić Pa! Zbogom prijatelju!", poručili su iz škole Peryton.

Zabili se u more i potonuli

U avionu su bili pilot iz Zagreba i njegov prijatelj. Avion je nisko letio i pokušavao izvesti akrobacije u letu, nakon čeka je udario u površinu mora i raspao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreći je svjedočilo više osoba u okolnim brodicama. Nisu mogli pomoći putnicima. Očevici su za Regional Express ispričali da se putnici iz aviona nalaze u dijelu aviona koji je potonuo 300 metara od obale.

Tijela izvučena iz olupine

Turisti koji su gledali s terase apartmana u Medulinu kažu da se vidio veliki stup vode, dok je osoba koja ih je vidjela iz veće blizine rekla kako je avion eksplodirao prije samog dodira s vodom.

Iz akrobatskog zrakoplova u vlasništvo pilotske škole Peryton iz Zagreba, koji se jučer nakon samo nekoliko minuta leta srušio u more kod otočića Pomerski nedaleko Medulina, policijski ronioci su izvukli tijela dvojice poginulih, 36-godišnjeg pilota i instruktora letenja S.P. i njegovog 34-godišnjeg učenika G.D., obojica iz Zagreba. Slijedi akcija izvlačenja olupine kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Uzrok nesreće utvrdit će istražitelji Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara