Izvor iz MUP-a: Stožer za obranu Vukovara iskorištava tragediju Darka Pajičića

Foto: Hina

NAKON što je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio pomoć pri postavljanju jumbo-plakata s likom branitelja Darka Pajičića i natpisom "Niko ne smije da vas bije sem hrvatske milicije", izvor iz MUP-a ocijenio je da se time iskorištava tragedija jedne osobe i lažno ju se prikazuje žrtvom policijske brutalnosti.

Stožer je pokrenuo tu akciju kako bi senzibilizirao javnost na maloljetnog branitelja koji je po njihovim tvrdnjama bez upozorenja "gotovo na smrt" 12. studenog prošle godine pretukao policajac u Vukovaru. No, izvor iz MUP-a navodi da je policajac bio dužan postupati prema osobama koje su pokušavale oštetiti dvojezične ploče i da je Pajičić pritom bio u teškom pijanom stanju jer mu je tri sata kasnije utvrđeno 3,48 promila što je na granici nesvjesnog stanja.

U takvom stanju, navodi izvor, Pajičić je uslijed uporabe policijske prisile udario licem u zgradu, izgubio ravnotežu i pao na tlo te zadobio frakturu zatlijne kosti s manjim hematomom mozga.

Izvor iz MUP-a ističe da je policajac uporabio silu nad Pajičićem radi spriječavanja daljnjeg činjenja kaznenog djela nakon što je Pajičić s Robertom Horvatom ubrzanim korakom došao do ulaza vukovarske policijske postaje s kamenjem u rukama, gdje je jedan od njih odmah počeo razbijati dvojezičnu ploču. U tome, tvrdi izvor iz MUP-a, nisu prestali ni nakon policijskog upozorenja pa su bili ostvareni svi uvjeti za "primjenu tjelesne snage".

Izvor iz MUP-a navodi da je Pajičić operiran u osječkoj bolnici i da je iz bolnice otpušten na vlastiti zahtjev 18. studenog prošle godine. U bolnicu je ponovno primljen 8. prosinca jer je u ugostiteljskom objektu "IT" u Vukovaru zbog alkoholiziranosti izgubio ravnotežu i glavom udario u pod što je vidljivo i u snimci video nadzora. Izvor iz MUP-a napominje da se Pajičić i sada nalazi u bolnici jer je tijekom posljednjeg liječenja slomio kuk uslijed pada kada je također bio pod utjecajem alkohola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara